Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Robin Norum är på väg mot totalseger i rullskidvärldcupen för fjärde året i rad. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Robin Norum är på väg mot totalseger i rullskidvärldcupen för fjärde året i rad. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Rullskidlandslaget till världscupfinalen i Italien

Svenska Skidförbundet har tagit ut truppen till finalen på rullskidsvärldscupen i italienska Trento/Val di Fiemme.
Truppen består av totalt åtta åkare där IFK Umeås Robin Norum har chansen att ta hem totalsegern för fjärde året i rad.

Världscupen avslutas med en mintour som omfattar fyra etapper. I Trento startar tävlingarna med ett tufft uppförslopp i klassisk teknik 13 september. 14 september blir det supersprint i fri teknik.

Tävlingarna flyttar sedan till Val di Fiemme där det blir masstart i fri teknik den 15 september. Masstarten genomförs på VM-banan från 2015 som är teknisk, något som bäddar för ett taktiklopp. 16 september avslutas minitouren, och hela världscupen, men jaktstart i klassisk teknik där målet är beläget uppe på Alpe Cermis, den välkända målplatsen som används för vinterns Tour de Ski.

Truppen till världscupfinalen är följande:

Damer 

Julia Angelsiöö, Storvreta IK 
Jackline Lockner, Hudiksvalls IF

Herrar 
Alfred Buskqvist, IK Stern 
Victor Gustafsson, IFK Mora SK 
Gustav Nordström, Borås SK 
Robin Norum, IFM Umeå

Damer junior 
Moa Hansson, Landsbro IF Skidor

Herrar junior
Johan Ekberg, Nacka-Värmdö SK

– Vi är på plats och resan har gått bra. Det ser ut att bli fina tävlingar här, det är en rutinerad arrangör och ett varierat program som verkligen sållar fram de starkaste åkarna, säger förbundskapten Johan Ericson.

Om läget i världscupen resonerar Johan Ericson såhär:
– I totala världscupen så ser Robin Norum ut att ta hem herrklassen, det blir i så fall fjärde året i rad som han gör den bedriften! Jackline Lockner är tvåa i damklassen för tillfället men att hon tar in ledande Slovakiskan Alena Prochazkovas stora ledning blir en tuff uppgift men "Jackie" har definitivt chansen att sluta på pallen totalt.

– I damjuniorklassen så leder Moa Hansson och hon går för totalsegern. Hon är i bra form efter sitt SM-guld i Nybro för ett par veckor sedan så det kommer bli mycket intressant att se hur hon förvaltar sin ledning, säger Johan Ericson.

Johan Ekberg går en tuff kamp mot Alexander Grigoriev från Ryssland om totalsegern i herrjuniorklassen och det kommer bli en kamp ända till slutet, mycket spännande, avslutar Ericson.

Tävlingarnas officiella webbplats

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...