Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Helgen 12-14 oktober är det säsongspremiär för längdåking på Idre Fjäll. I samarbete med Skistart arrangeras en testhelg med många leverantörer på plats. FOTO: Idre Fjäll.
Helgen 12-14 oktober är det säsongspremiär för längdåking på Idre Fjäll. I samarbete med Skistart arrangeras en testhelg med många leverantörer på plats. FOTO: Idre Fjäll.

Testhelg på Idre Fjäll 12-14 oktober

Vi går mot höst och vinter och på vissa håll är vintern närmare än vad man kan tro.
Helgen 12-14 oktober har Idre Fjäll premiärhelg och då planerar man att ha 10 kilometer spår för längdskidåkning.
Då arrangerar man en testhelg i samarbete med Skistart och ett stort antal leverantörer finns på plats och visar vinterns nyheter.

– Alla stora leverantörer kommer att finnas på plats. I nuläget är det klart med ett 20-tal och fler tillkommer, säger Johan Rehnström från Skistart.

På Idre Fjäll har man sparat mycket stora mängder snö och till premiärhelgen är planen att ha preparerat för 10 kilometer längdskidåkning.

– Till den här säsongen har vi sparat 260 000 kubikmeter snö, det är 20 000 kubikmeter mer än föregående säsong, säger Tommy Halvarsson, marknadsansvarig på Idre Fjäll.

Det här bäddar förstås för fina möjligheter att testa nyheter från den stora mängden leverantörer som kommer finnas på plats.

– Såna här testhelger har varit vanliga på alpinsidan men inte inom längd. Det har saknats men nu kan vi erbjuda en riktig toppenhelg, säger Johan Rehnström.

– Leverantörerna kommer att han med sig testskidor och givetvis också andra produkter som stavar, skidskor och så vidare, fortsätter Rehnström.

– Vi kommer också ha en del specialerbjudanden under helgen samt några erbjudanden tillsammans med våra leverantörer, berättar Johan vidare.

Att få chansen att testa produkter i sitt rätta element - på snö - är givetvis en stor fördel om man ska investera i ny utrustning. Nu får man möjligheten till en tidig helg på snö och samtidigt kombinera träning med att jämföra ny utrustning med sin gamla.

Idre Fjäll erbjuder förmånliga boendealternativ under premiärhelgen.

Du kan läsa mer om testhelgen här.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...