Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Om en dryg vecka är det dags för fjärde upplagan av Gålörullen som är avslutade tävling i Snö & Tö rullskidtour och DM för Stockholm. FOTO: Gålörullen.
Om en dryg vecka är det dags för fjärde upplagan av Gålörullen som är avslutade tävling i Snö & Tö rullskidtour och DM för Stockholm. FOTO: Gålörullen.

På Gålö kröns Stockholms bästa rullskidsåkare

Söndag 7 oktober arrangerar Stockholms rullskidklubb femte upplagan av Gålörullen.
På en småkuperad varvbana med start och mål vid Gålö Havsbad väntar 36.5 kilometer i fin skärgårdsmiljö.
Loppet är tredje och sista deltävling i Snö & Tö rullskidtour. Gålörullen gäller även i år som distriktsmästerskap för Stockholm.

Tourledare och tillika vinnare av touren 2017 är den i Stockholm numera bosatte dalmasen Jonas Böhlmark, Nacka Värmdö SK. Efter pallplaceringar i både Rullskidgalejet och Skoklosterrullen  har han en ledning på knappa tre minuter före Carl Troedsson, Stockholms RK, som visat en stigande form under säsongen.

DM-pallen kan bjuda på överraskningar Tourvinnare blir åkaren med kortaste sammanlagda tiden från alla tre deltävlingar. Snö och Tö.tourens sponsorer belönar pallen i  HD21, HD30, HD40, HD50 och HD60 med priser till ett värde på totalt 50 000 kronor.

Med i striden om pallplatserna i touren finns också Stefan Johansson, XC Sthlm Ski Club och Mikael Markstedt, Stockholms RK. I likhet med de andra deltävlingarna kommer det även i Gålörullen finnas tre stycken spurtpriser. Två längs banan till de tre snabbaste och vid målgång till de sex första i respektive herr- och damtotal.

Det ska bli spännande att se vad vinnaren 2016, Johan Myhr, och den lovande junioren Johan Ekberg, kan ställa till med i kampen om pallen i sista deltävlingen.

Totalställning Snö & Tö Rullskidtour 2018 Herrar (efter två av tre deltävlingar)
1. Jonas Böhlmark, Nacka Värmdö SK, 03:44:00
2. Carl Troedsson, Stockholms RK, 03:46:57
3. Stefan Johansson, XC Sthlm Sci Club, 03:54:23

Totalställning Snö & Tö Rullskidtour 2018 Damer (efter två av tre deltävlingar)
1. Lisa K Svensson, Åsarna IK, 04:22:24
2. Sofia Johansson, Axa SC, 06:24:35

Tävlingsinformation Gålörullen 2018
Start och mål: Gålö Havsbad, Skälåker. Gemensam start för alla klasser kl. 12:15
Banlängd/stil/hjul: 36.5 km (5 varv) för alla klasser; tävlingen genomförs i klassisk stil och på hjul med motstånd 2 eller PU2.
Klasser Gålörullen: D21, H21, D50, H50, Motion Damer och Motion Herrar
Klasser DM Stockholm: D21, H21, D50, H50
Avgift: 300 SEK för både tävlingsklasser och motion
Anmälan: senast den 3 oktober via tävlingskalender i idrottonline.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...