Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Landslaget byter Val Senales mot Bruksvallarna för kommande läger. FOTO: Jocke Lagercrantz.
Landslaget byter Val Senales mot Bruksvallarna för kommande läger. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Landslagsläger i Val Senales ställs in

På grund av dålig snötillgång i Val Senales ställs det planerade landslagslägret 17–31 oktober in.
Istället kommer samtliga åkare från A-laget och Team Bauhaus att delta på läger i Bruksvallarna 22–30 oktober.

Det var A-landslaget på damsidan som hade ett läger planerat i Val Senales i italienska sydtyrolen. Dålig snötillgång där gör nu att lägret ställs in.

Istället kommer både damer och herrar i A-laget samt B-laget (Team Bauhaus) träna på den sparade utlagda snön i Bruksvallarna under slutdelen av oktober. När lägret slutar där 30 oktober är det bara två veckor kvar till säsongspremiären i just Bruksvallarna.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...