Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Intresset för längdskidåkning är stort i huvudstaden. I helgen samlades 100 barn, ungdomar och ledare på Bosön. FOTO: Olof Ekberg.
Intresset för längdskidåkning är stort i huvudstaden. I helgen samlades 100 barn, ungdomar och ledare på Bosön. FOTO: Olof Ekberg.

Stockholms barn och ungdomar intog Bosön

100 barn, ungdomar och ledare intog Bosön för Stockholms skidförbunds årliga längdskidläger.
– Brittsommaren gav en härlig inramning åt helgen, där barn i åldrarna 6-15 år fick leka, träna och utmana varandra över ålders- och klubbgränser, berättar Olof Ekberg.

– Glädjande nog växer antalet deltagare i skidleksåldrarna mycket just nu, vilket ger gott hopp om återväxten i stockholmsdistriktet. Många nya ledare fanns på plats och levererade på bästa sätt så att allt flöt på, fortsätter Ekberg.

Under helgen passade också ICA- och Folksam-grupperna på att lära känna varandra bättre inför kommande äventyr.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...