Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Landslagskanotisterna i Team Bohus Bergsprängning fortsätter att satsa hårt på långlopp på skidor kommande vinter.
Landslagskanotisterna i Team Bohus Bergsprängning fortsätter att satsa hårt på långlopp på skidor kommande vinter.

Landslagskanotisterna siktar än högre med sitt skidteam

Efter förra årets test av en extra skidsatsning under vinterhalvåret och en framgångsrik vårsäsong på vattnet, så kommer kanotteamet Team Bohus Bergsprängning att satsa än mer på längdskidor till vintern
Bland annat blir det start vid Visma Ski Classics-loppet La Diagonela i Schweiz.

De största satsningarna i teamet gjorde Emil Svensson, Isak Forsberg och Joakim Lindberg som tog stora steg i skidspåren jämfört med tidigare år, men också visade stigande resultat på vattnet.

Satsningen var lite av en chansning med Vasaloppet så sent som i mars som det stora målet.

– Det är en tid då många kanotister väljer söka sig till varmare breddgrader och bra paddelförhållanden. Både Isak, Emil och Joakim visade dock redan på de första tävlingarna i Sverige att de var i högform. Till och med så att de kanske faktiskt var som bäst på våren, säger teamets sportchef Danny Hallmén, som också är landslagstränare och förbundskapten i kanotmarathon.

– Internationellt blev det bland annat en fjärde och åttonde plats på världscupen och en 5:e plats på EM för Joakim och Emil, berättar Hallmén.

Teamet hade en mycket lyckad både tränings- och tävlingssäsong under vinterhalvåret med ett antal pallplatser av Joakim och en topp 550 och 350:e-plats av Isak och Emil på Vasaloppt och inte minst Emma Andersson som vann försvarsmaktsmästerskapen under Öppet Spår.

– Vi tror starkt på kombinationen med en ökad satsning på längdskidor, vilken ger en extra tävlingssäsong som stärker motivationen under den långa grundträningsperioden, säger Hallmén och fortsätter;

– Långloppen på skidor har dessutom flertalet likheter med kanotmaraton. Det gäller både muskulärt och tävlingstid sen också när det gäller klungkörning och taktikmässigt. Dessutom är längdskidor mer syrekrävande än kanot, vilket kan gynna kanotisterna som annars har svårt att utveckla syreupptaget till fullo.

Förutom att man gör internationell debut med La Diagonela så kommer teamet fortsatt att ha Engelbrektsloppet och Vasaloppet som huvudmål i Sverige.

Ett antal skidläger är planerade och bland annat kommer man starta ett samarbete med Lager 157 Ski Team som kommer teamet lite extra!

Du läser mer om Team Bohus Bergsprängning här.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...