Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Snöläggning pågår på väg mot Södergrenbacken i Bruksvallarna. Till torsdagens officiella träning kommer banan på 3,3 kilometer vara klar. FOTO: Jocke Lagercrantz.
Snöläggning pågår på väg mot Södergrenbacken i Bruksvallarna. Till torsdagens officiella träning kommer banan på 3,3 kilometer vara klar. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Södergrenbacken körs som planerat

Med två dagar kvar till den TV-sända Sverigepremiären står Södergrenbacken klar.
– Jag är väldigt stolt över det jobb som lagts ner de senaste dagarna för att få till tävlingsbanorna i gott skick, säger tävlingsledaren för Bruksvallsloppet, Mikaela Sundbaum.

Med lång historik har tävlingsupptakten gått i den klassiska skidorten Bruksvallarna och i år är man tillbaka i direktsändningen i SVT och Vinterstudion. Några av världens bästa skidåkare kommer att vara på plats och på spel står platser till att åka den första världscuptävlingen i Ruka Finland.
 
Man har inte haft vädergudarna på sin sida i den snösäkra dalgången i Funäsfjällen utan har fått lagt ner ett enormt jobb för att få till utslagsgivande och tuffa banor. Under tisdagen jobbades det febrilt med att köra snö från Ramundberget för att få till 3,3 kilometer inklusive Södergrenbacken. Lagom till officiell träning torsdag klockan 11.00 kommer banorna vara iordningställda. 

– Det är häftigt att se en hel bygd sluta upp för att vi ska leverera förstklassiga tävlingar, det är många som ställt upp och handskottat de senaste dagarna, säger Mikaela Sundbaum.
 
Arrangören räknar med stort antal startande.

– Vi kommer inte att begränsa antalet deltagare utan ser fram emot stora tävlingsklasser. Vi har beställt fler nummerlappar nu på morgonen.
 
Kända namn som Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ebba Andersson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Calle Halfvarsson och Oskar Svensson finns med i helgens startlistor.  
 
Bruksvallsloppet
16 november fri teknik D 21 5 km, H 21 10 km
17 november klassisk teknik D21 10 km, D17-20 5 km, H 21 15 km, H17-20 10 km
18 november fri teknik D21/H21, D17-20/H17-20

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...