Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Bröderna Gustav och Jonas Eriksson åkte starkt på 15 kilometer i Bruksvallarna. Gustav blev trea och Jonas sexa. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Bröderna Gustav och Jonas Eriksson åkte starkt på 15 kilometer i Bruksvallarna. Gustav blev trea och Jonas sexa. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Succé för bröderna Eriksson

Bröderna Gustav och Jonas Eriksson fick båda två till bra lopp på 15 kilometer klassiskt i Bruksvallarna.
27-årige Gustav blev trea och 21-årige Jonas åkte in som sexa.
– Idag var det ett stabilt och bra lopp. Ett bevis på att sommarträningen gått bra, säger Gustav.

Premiären i går var inte lika rolig för Gustav. Då blev det tufft redan innan start då det krampade sig i benmusklerna innan start.
 
– Det var tufft. Det var knappt jag han fram till starten, säger Gustav.
 
Det blev förstås en tuff start på det loppet men Gustav kämpade på och avancerade upp till 14:e plats till slut. Men det var inte den premiär han önskat sig.

Det blev en roligare dag i dag än i går för dig?
– Idag var en klart bättre dag. Framförallt bättre innan start.

Du var redo när starten gick?
– Ja, redo och utan kramp i benen.

Hur har det varit med de här krampkänningarna för dig?
– Det har varit mest problem när jag springer under försäsongsträningen. Det har varit bättre länge nu så det var första gången det hände i år innan start i går. Det har väl hängt ihop lite med ryggproblemen jag haft, berättar Gustav och fortsätter;

– Det blev lite extremt här i går. När man inte kan värma upp som vanligt här på grund av snöläget. Det blev lite stressigt i går och det krampade och jag fick nästa ta hjälp att ta på pjäxorna innan start. Det var inget kul.

– Idag var det bra lite träningsvärk i benen och betydligt bättre uppladdning innan start. Det var skönt att få ett bra lopp idag. Idag kunde jag hålla i åkningen betydligt bättre.

Bröderna Gustav och Jonas Eriksson åkte starkt på 15 kilometer i Bruksvallarna. Gustav blev trea och Jonas sexa. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Gustav Eriksson kliver på mot en pallplats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Vad betyder det att få till ett sådant här resultat?
– Med tanke på gårdagen var det bra att få till ett lopp som man fick visa lite vad man går för. Idag var det ett stabilt och bra lopp. Ett bevis på att sommarträningen ändå gått bra.

Blir det världscup för dig nu nästa helg?
– Det har jag ingen aning om än. Vi får väl se. Det hade varit kul att få åka. Det är 15 kilometer klassiskt där också och det är en distans som jag gillar

21-årige brorsan Jonas fick också till ett riktigt bra lopp. Han som kanske visat mest i skejt.

– Jag är nöjd. Det var ett ganska bra lopp och jag hade en match mot brorsan men fick ge mig på slutet, säger Jonas och fortsätter;

– Jag fick tider på att jag var fyra sekunder efter när det var ett varv kvar. Men brorsan avslutade starkt.

Jonas Eriksson på väg mot en fin sjätteplats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Jonas Eriksson på väg mot en fin sjätteplats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Var det här ditt bästa seniorlopp?
– Det var i alla fall helt klart mitt bästa klassiska lopp.

Gustav och Jonas kommer från Borlänge har båda gått på skidgymnasiet i Mora och bytte inför förra säsongen klubb från Falun Borlänge SK till IFK Mora SK.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...