Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dagens snabbaste juniorer i Bruksvallarna var Axel Aflodal, tvåa, Leo Johansson, etta och Johan Herbert, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Dagens snabbaste juniorer i Bruksvallarna var Axel Aflodal, tvåa, Leo Johansson, etta och Johan Herbert, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Leo Johansson visade fin premiärform

Herrjuniorerna fick tävla sist av alla i Bruksvallarna under lördagen.
Att det var lite sämre spår störde inte smålänningen Leo Johansson, Skillingaryds FK som vann 13,5 sekunder före Offerdals SK:s nyförvärv Axel Aflodal.

Man skulle kunna säga att det var en smålänning och två stockholmare på pallen. Både Aflodal och trean Johan Herbert tävlade förut för Sundbybergs IK och är uppväxta i Stockholm. Aflodal bytte till Offerdals SK i år och Herbert klev över till IFK Mora förra året.

Aflodal öppnade snabbast men Johansson tog över ungefär halvvägs och kunde kassera in en seger i premiären.

– Det kändes rätt bra idag tycker jag. Det var ju lite besvärligt före men som smålänning är man ju van vid det, konstaterade Leo.

Hur var spåren?
– I backarna var det inga spår kvar nästan. Där var det söndersaxat.

Är det skönt att ha kört premiären?
– Ja det känns bra. Man har varit rätt nervös inför.

Har försäsongen varit bra?
– Ja det har gått väldigt bra. Jag har varit frisk och kry, säger Leo som förstås har JVM som huvudmål precis som de andra killarna på pallen.

Ett junioress som inte kom till start var Åsarnas William Poromaa som oturligt ramlade och bröt en ben i handen i går. Riktigt tråkigt.

Damjuniorklassen åkte efter damerna på förmiddagen och här blev det dubbelt norskt i topp genom Astrid Stav och Hanne Willberg Rofstad. Men det var tight i toppen. IFK Umeås Linn Svahn var bara 3,8 sekunder efter på tredje plats. Tilde Bångman, Offerdal, blev femma.

Resultat

H 17-20

D 17-20

 

Siste nyheter

Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...
Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...