Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten på nionde säsongen av Visma Ski Classics är bara en dryg vecka bort. I vinter kan man följa långloppstouren på Kanal 9. Prologhelgen sänds dock på Eurosport. FOTO: Magnus Östh.
Starten på nionde säsongen av Visma Ski Classics är bara en dryg vecka bort. I vinter kan man följa långloppstouren på Kanal 9. Prologhelgen sänds dock på Eurosport. FOTO: Magnus Östh.

Visma Ski Classics sänds på Kanal 9

Förra säsongen sände Discovery Visma Ski Classics på Kanal 5 i Sverige. Efter en lyckad säsong har båda parter beslutat att förlänga samarbetet under det kommande året.
I vinter kommer man att kunna följa Ski Classics deltävlingar på Kanal 9. Prologhelgen kommer att sändas på Eurosport.

– Vi är nöjda med att förlänga samarbetet under den kommande säsongen. Skandinavien är en viktig marknad för oss och med det stora intresset i Sverige med många elit- och motionsskidåkare, och all tradition som längdskidåkning har i landet, kommer det definitivt att ge mycket värde till touren, säger Visma Ski Classics VD David Nilsson.

– Jag ser fram emot sändningarna med Discoverys populära kommentatorer som har internationell erfarenhet från olika internationella evenemang, fortsätter Nilsson.

Visma Ski Classics IX - 2018/2019:

30 november
Pro Team Prologue
, Livigno, Italien, 15 km

2 december
Individuell Prologue
, Livigno Italien 30 km

12 januari
Kaiser Maximilian Lauf
, Seefeld, Österrike, 60 km

19 januari
La Diagonela
, St Moritz, Schweiz, 65 km

27 januari
Marcialonga
, Trentino, Italien, 70 km

2 februari
Toblach-Cortina
, Italien, 50 km

10 februari
Jizerska Padesatka
, Tjeckien, 50 km

3 mars
Vasaloppet
, 90 km

10 mars
Engadin Skimarathon
, Maloja-S-chanf, Schweiz, 42 km

16 mars
Birkebeinerrennet
, Norge, 54 km

6 april
Reistadlöpet
, Bardufoss, Norge, 50 km

13 april
Ylläs-Levi
, Finland, 67 km

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...