Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Teodor Peterson är en av Wease Sportswear ambassadörer. Klädmärket har bara kläder i återvunnet material. FOTO: Wease Sportswear.
Teodor Peterson är en av Wease Sportswear ambassadörer. Klädmärket har bara kläder i återvunnet material. FOTO: Wease Sportswear.

Sportentreprenörer har årets julklapp klar

Wease Sportswear, med grundarna Björn Lind, OS-guldmedaljör och före detta landslagsåkaren Fredrik Persson, har sedan starten bara haft kläder av återvunnet material. Det är mer eller mindre själva affärsidén.
Att årets julklapp då är återvunna kläder sitter förstås fint.

– Att återvunna kläder nu blev årets julklapp bekräftar att vi är på rätt spår, säger Björn och fortsätter;

– Som aktiv så konsumerar man väldigt mycket träning- och tävlingskläder, och varje litet steg att minska påverkan på naturen är en viktigt ansträngning.

– Med vårt hållbarhetstänk och engagemang som vi har så hoppas vi dock inte på någon rusning till vår handel, utan att folk handlar och konsumerar efter behov och inte nyhetens behag, avslutar Lind.

 

Siste nyheter

logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...
Linn Svahn är på plats med landslaget i Torsby och förbereder sig för VM-vintern. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Linn Svahn vet vad som krävs för att lyckas på VM

Linn Svahn slog längdskidvärlden med storm förra vintern. Några dagar före sin 20-årdag tog hon sin första världscupsseger på sprinten i Davos och när säsongen hastigt tog slut i början på mars hade ...