www.langd.se

Res på dig Calle. Dagens fjärdeplats var ett rejält lyft från gårdagen. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Res på dig Calle. Dagens fjärdeplats var ett rejält lyft från gårdagen. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Trippel Norge - Halfvarsson lyfte till fjärde plats

Didrik Tönseth spurtvann jaktstarten i Lillehammer före Sjur Röthe. Klungspurten tog Emil Iversen närmast före Calle Halfvarsson. Viktor Thorn spurtade in som nia.
– Jag är nöjd men missnöjd med att jag missade pallen, sa Calle i intervju med SVT.

Det blev en svängig jaktstart i blötföre och snöfall där Emil Iversen snabbt jobbade ikapp tätduon Röthe och Tönseth. Sen fick Iversen stora problem med ifrysning på skidorna och föll tillbaka men kunde sedan vila upp sig långt bak i klungan och imponerade när han kom tillbaka och spurtade upp sig till tredjeplatsen.

Calle Halfvarsson och Viktor Thorn avancerade i klunga och var dragvilliga och gjorde starka insatser.

Calle såg ut stark ut på slutet och hade nån meter över sista krönet innan upploppet. Där kom dock Iversen starkt och tog sig förbi men Calle stod emot bra och bet ifrån när Bolshunov och Larkov passerade. Calle jobbade sig förbi igen och knep fjärdeplatsen.

– Det kändes som jag hade den formen idag att jag skulle klara pallen. Jag borde ha sprungit ifrån dom i sista backen. Jag kanske skulle gått lite tidigare när jag var så pigg, sa Calle till SVT och fortsatte;

– De kom in i suget och jag åkte inte bra över sista krönet. Jag fick inte med mig bra fart in över upploppet.

Calle hade innan start tänkt sig en annan utveckling av loppet.

– Jag hade ställt in mig på att Bolshunov skulle köra väldigt hårt från start. Han gick inte så hårt så jag fick göra mycket jobb själv. Jag frågade Sundby om han ville upp och dra men han sa att han inte orkade.

– Man kunde lagt sig bara bakom och det hade kanske varit lite smartare  men jag tycker jag gjorde det rätt bra idag ändå. Det spelade inte jättestor roll. Jag låg längt bak om samlade kraft ett tag sen.

Viktor Thorn avslutade också bra och tog niondeplatsen närmast före Dario Cologna. En ny bästanotering för Viktor i världscupen.

Vädret gjorde att åkare långt bak i fältet fick de snabbaste åktiderna med tysken Janosch Brugger som den med allra snabbaste tiden. Han avancerade från 45:e till 17:e. Jens Burman klättrade från 35:e till 36:e med femte åktid.

Topptrion Röthe, Tönseth och Iversen. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Topptrion Röthe, Tönseth och Iversen. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.


Resultat
Världscupen Lillehammer
Jaktstart herrar 15 km klassisk stil

1. Didrik Tönseth
2. Sjur Röthe
3. Emil Iversen
4. Calle Halfvarsson
5. Alexander Bolshunov
6. Andrey Larkov

9. Viktor Thorn
26. Jens Burman
49. Oskar Svensson
53. Björn Sandström
69. Karl-Johan Westberg
78. Anton Persson
Gustav Eriksson DNF

Officiellt resultat finns här

Resultat Winner of the day

 

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...
I vinter är Åsarna Ski Marathon ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Åsarna IK.

Åsarna Ski Marathon blir ett Visma Ski Classics Challengers event

13 februari är det dags för 13:e upplagan av Åsarna Ski Marathon. I vinter blir loppet för första gången ett Visma Ski Classics Challengers event. Det är guldglans på loppet med Thomas Wassberg som b...