Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Zebastian Modin högst upp på pallen tillsammans med nye ledsagaren Jerry Ahrlin. Zebbe slog för första gången kanadensaren Brian McKeever. FOTO: Christer Skog.
Zebastian Modin högst upp på pallen tillsammans med nye ledsagaren Jerry Ahrlin. Zebbe slog för första gången kanadensaren Brian McKeever. FOTO: Christer Skog.

Modin slog McKeever för första gången

Zebastian Modin slog till med ett topplopp när paravärldscupen drog igång i finska Vuokatti.
Zebbe, med nye ledsagaren Jerry Ahrlin, vann klart före kanadensaren Brian McKeever.
– Samarbetet mellan Jerry och Zebbe funkade otroligt bra. Tror det bidrar till framgången, säger Christer Skog, ny förbundskapten för paralängdåkarna.

Segermarginalen för Modin var hela en och en halv minut på 10 kilometer klassiskt. Till tredje man, ryssen Jaroslav Reshetynskyi, var det över tre minuter.

– Zebbe väldigt nöjd att han slog Mackeever som har dominerat de senaste åren. Han är ju så bra så han har varit runt 20 på Vasaloppet och troligtvis kvalificerar sig till VM i Seefeld, säger Skog

I morgon väntar 5 kilometer skejt i Vuokatti.

Resultat:

modin_res_vuokatti.jpg

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.