Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu är filmen om livet som skidjunior i Göteborg klar. FOTO: Sävedalens AIK skidor.
Nu är filmen om livet som skidjunior i Göteborg klar. FOTO: Sävedalens AIK skidor.

Video: Filmen om skidjuniorerna från Göteborg

Vi har vi ett par tillfällen berättat om att en film om livet som skidjunior i Göteborg var på gång.
Nu lagom till ju är en cirka 35 minuter lång film klar.
– Filmen följer våra juniorer under ett helt år på träningar, tävlingar och läger, berättar Odd Wallum, ledare i Sävedalens AIK skidor.

– Vi försöker visa hur det är att vara skidjunior i Göteborg både träningsmässigt och socialt. Ett av målen med filmen är att visa att det går att träna skidor i Göteborg, samt att försöka motivera och inspirera andra till att börja med denna fina sport, säger Odd Wallum.

– I SAIK skidor har vi plats för alla som gillar skidåkning, oberoende av vilken nivå man vill bedriva idrotten på. Hos oss är den sociala aspekten, samarbete och inkluderande viktiga byggstenar för verksamheten, fortsätter Wallum.

En mycket viktig person i produktionen av filmen har en av juniorerna själv varit: Emma Ravakko. Emma har haft denna film som sitt gymnasiearbete sista året på Estet/Medialinjen på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke utanför Göteborg.


Emma Ravakko har filmat, klippt och redigerat filmen om livet som skidjunior i Göteborg. FOTO: Sävedalens AIK skidor. FOTO: Sävedalens AIK skidor.
Emma Ravakko har filmat, klippt och redigerat filmen om livet som skidjunior i Göteborg. FOTO: Sävedalens AIK skidor.

– Emma har lagt ner ett gigantiskt arbete med att under ett helt år filma, intervjua och planera för filmen. De senaste månaderna har hon jobbat intensivt med att klippa och redigera filmen, säger Odd.

– Titta gärna på filmen och bli inspirerad. Det är en riktigt trevlig och rolig feelgood-film för alla skidälskare, avslutar Odd.

Siste nyheter

Vasaloppet lanserar nu Hemmavasan 2020 när man inte kan arrangera Vasaloppets sommarvecka. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet lanserar Hemmavasan

Vasaloppets sommarvecka 14–22 augusti 2020, med Nordens största mountainbikelopp Cykelvasan 90 och Nordens största ultralopp Ultravasan, kommer inte att kunna genomföras på plats i Vasaloppsarenan. –...