Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Mona Brorsson gjorde personbästa i världscupen med dagens femteplats på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.
Mona Brorsson gjorde personbästa i världscupen med dagens femteplats på jaktstarten i Nove Mesto, Tjeckien. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.

Personbästa för Mona Brorsson som femma

Mona Brorsson tog sin bästa världscupplacering i karriären när hon åkte in som femma på jaktstarten i Nove Mesto.
Det blev dubbelt Slovakien i topp genom Anastasia Kuzmina och Paulina Fialkova.

Femteplatsen tog Mona Brorsson trots två bommar. En fin framgång för värmländskan. Tidigare var en sjätteplats bästa resultat i världscupen för Mona.

Mona bommade ett skott i andra liggande och andra stående. Pallen var med andra ord inom räckhåll och till och med segern med fullt skytte.

För Hanna Öberg så slutade jaktarten med en tiondeplats, dryga minuten efter Kuzmina. Hanna hade tre bommar.

I kampen om segern fick italienskan Dorothea Wierer ge sig på spurtvarvet mot Kuzmina, Fialkova och fransyskan Anaïs Chevalier. Wierer var bara 16 sekunder före Brorsson över mållinjen.

På herrarnas jaktstart tidigare på dagen så blev Martin Ponsiluoma bäste svensk på 19:e plats. Martin hade två bommar.

För både Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson var det rejält problematiskt på skjutvallen. Duon hade båda sju bommar och slutade som 26:a och 29:a av de 30 startande i jaktstarten.


Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...