Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Oskar Svensson blev bäste svensk som nia på herrarnas sprint i Tour de Ski-starten i Toblach. Här tog Oskar hem sin kvartfinal där Calle Halfvarsson blev trea och missade semin. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Oskar Svensson blev bäste svensk som nia på herrarnas sprint i Tour de Ski-starten i Toblach. Här tog Oskar hem sin kvartfinal där Calle Halfvarsson blev trea och missade semin. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Kläbo vinnare - Oskar Svensson nia

Johannes Hösflot Kläbo åkte hem sprintfinalen i Toblach före franska duon Richard Jouve och Lucas Chanavat.
Oskar Svensson blev bäste svensk på nionde plats. Oskars klart bästa insats i vinter.

I finalen var det aldrig något snack. När det skulle avgöras kunde igen hota Kläbo. Med sig i finalen hade han två andra åkare som blir att räkna med i sammandraget: Emil Iversen som femma och Alexander Bolshunov som sexa. Ryssen drog hårt i finalen men kroknade på slutet.

Välkänd segergest från Johannes Hösflot Kläbo. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Välkänd segergest från Johannes Hösflot Kläbo. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

För svensk del så var det många ljusglimtar. OS-femman Oskar Svensson gjorde vinterns klart bästa insats som nia med smak på mer. En lång ytterkurva halvvägs in i semifinalen förstörde för Oskar.

– Jag fick en bra start och fick loppet dit jag ville. Sedan i uppförsbacken trasslade jag till det och tappade fart, sa Oskar till SVT efter.

Karl-Johan Westberg gjorde också han sin klart bästa insats i vinter och var offensiv i semifinalen där han ledde på slutvarvet.

– Det räckte inte till, det var lite för tajt, men jag gör vad jag kan. Det var ändå länge sedan det kändes så här bra, sa Westberg till SVT.

Calle Halfvarsson fick inte riktigt till det och bommade semin efter några dåliga spårval i kvarten där han blev trea i fjärde heatet där Oskar Svensson vann. Ändå en hyfsad start för Calle på touren.

Även Teodor Peterson såg klart bättre ut än tidigare i vinter och blev 14:e. Viktor Thorn slutade 16:e och bommade semin precis bakom ”KJ” Westberg.

 

Resultat
Tour de Ski, Toblach
Herrar sprint final fri stil

1. Johannes Hösflot Kläbo 2.17,99
2. Richard Jouve + 0,34
3. Lucas Chanavat + 0,39
4. Sindre Björnestad Skar + 0,76
5. Emil Iversen + 1,67
6. Alexander Bolshunov + 3,17

9. Oskar Svensson
12. Karl-Johan Westberg
13. Calle Halfvarsson
14. Teodor Peterson
16. Viktor Thorn
60. Simon Lageson
89. Daniel Rickardsson

Officiellt resultat

Tourställning

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...