Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Maria Gräfnings, i orange och blått, blev trea på sprinten i Changbai Mountain, Kina, på nyårsdagen. FOTO: Vasaloppet China.
Maria Gräfnings, i orange och blått, blev trea på sprinten i Changbai Mountain, Kina, på nyårsdagen. FOTO: Vasaloppet China.

Gräfnings trea på China Tour de Ski-sprint

På nyårsdagens gick första delen av China Tour de Ski 2019. En fristilssprint i Changbai Mountain.
Maria Gräfnings tog en tredjeplats bakom ryskan Marina Chernousova och hemmaåkaren Li Xin.

Det är tunt med svenska deltagare i årets China Tour de Ski som i år bara har två etapper. Efter sprinten följer Vasaloppet China 4 januari. Det är 17:e upplagan av loppet.

Maria Gräfnings har nu en bra chans i totalen men utmanas av ryskan Chernousova. Herrsprinten vanns av hemmaåkaren Wang Qiang före amerikanen Reese Hanneman. För  kinesiska Vasaloppet är det dock Mikhail Sosnin, Ryssland och norrmannen Petter Soleng Skinstad som är favoriter.

809 åkare från 32 nationer är anmälda till kinesiska Vasaloppet på distanserna 50, 25 respektive 2,5 kilometer.

Resultat sprint damer Changbai Mountain

Resultat sprint herrar Changbai Mountain

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.