www.langd.se

Johanna Hagström vann sprinten vid Skandinaviska cupen i Vuokatti, Finland. Här är Johanna vid svenska premiären i Bruksvallarna i november. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.
Johanna Hagström vann sprinten vid Skandinaviska cupen i Vuokatti, Finland. Här är Johanna vid svenska premiären i Bruksvallarna i november. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Hagström etta och Lundgren tvåa i Vuokatti

Det blev en riktigt fin dag för Sveriges damer vid Skandinaviska cupens sprint i Vuokatti, Finland på fredagen.
Johanna Hagström vann finalen före Moa Lundgren.
Herrfinalen blev dock en helnorsk historia.

De båda förstaårsseniorerna Johanna Hagström, Ulricehamns IF och Moa Lundgren, IFK Umeå visade verkligen sina talanger vid dagens sprint.

Johanna var var åtta i kvalet, tvåa i kvarten bakom Jennie Öberg och vann sen sin semifinal. I finalen slog hon Moa Lundgren med fem hundradelar.

Moa i sin tur var fyra i kvalet, vann sen både kvart och semi innan hon fick ge sig precis mot Johanna i finalen.

Svenskt också på femte plats i finalen genom Piteå elits Jennie Öberg som hade tredje tid i kvalet.

Hela sju svenska tjejer tog sig till semifinal.

För de svenska herrarna var det svårare att hävda sig mot alla norrmän. IFK Umeås Martin Bergström tog sig till semifinal när han blev femma. Finalen, som var helnorsk, vanns av Erik Valnes före Sondre Turvoll Fossli.

Liveresultat damer

Liveresultat herrar

 

Siste nyheter

Charlotte Kalla, Anna Dyvik och Hanna Falk är några av landslagsåkarna som tävlar på rullskidor i Trollhättan i slutet på augusti. FOTO: Svenska skidförbundet.

SVT livesänder från rullskidstävlingarna i Trollhättan

Saknar du att se de svenska skidstjärnorna på TV. Snart behöver du inte vänta längre. SVT kommer att sända två rullskidlopp under Alliansloppet Action Week i Trollhättan med de svenska landslagsåkarna...
Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...