Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Frida Karlsson vann klart på 10 kilometer klassiskt på Skandinaviska cupen i Finland. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Frida Karlsson vann klart på 10 kilometer klassiskt på Skandinaviska cupen i Finland. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Seger för Frida Karlsson i Skandinaviska cupen

Junioren Frida Karlsson tog en klar seger på 10 kilometer klassisk vid Skandinaviska cupen i Vuokatti på lördagsförmiddagen.
Frida vann 21,1 sekunder före norskan Anne Kjersti Kalvå.

Sollefteåtjejen Frida tog kommandot direkt i loppet och ingen annan åkare hade någon chans att följa. Det blev en solklar seger för juniorvärldsmästaren.

Duktiga norskan Anne Kjersti Kalvå var 21,1 sekunder efter och trean Yana Kirpichenko, Ryssland och fyran Johanna Matintalo, Finland var över halvminuten efter.

Andra svenska för dagen var Anna Dyvik som sexa drygt 40 sekunder efter Frida efter en stark avslutning på loppet. Elina Rönnlund blev elva precis före tvåan och ettan från sprinten i går, Moa Lundgren och Johanna Hagström.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...