Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ingvild Flugstad Östberg vann nästa sista Tour de Ski-etappen och ser ut att åka mot en totalseger i morgon. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Ingvild Flugstad Östberg vann nästa sista Tour de Ski-etappen och ser ut att åka mot en totalseger i morgon. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Östberg mot Tour de Ski-triumf - Molander Kristiansen nia

Ingvild Flugstad Östberg dominerade näst sista etappen på Tour de Ski. Norskan vann masstarten tio sekunde före ryska Natalia Nepryaeva.
Moa Molander Kristiansen fortsätter att klättra i resultatlistan i touren. Idag spurtade Moa in som fin nia.

Östberg skapade ett fint läge inför slutetappen i morgon. Ledningen i totalen efter dagens masstart är nu 53,4 sekunder före Nepryaeva. Trea i totalen är nu Krista Pärmäkoski. Finskan är dock hela 2.13 bakom Östberg som ser ut att gå mot sin första totalseger i touren.

Både Molander Kristiansen och Lisa Vinsa startade optimistiskt på dagens masstart och låg långt fram i fältet till en början. För Moas del så höll det så långt som till en niondeplats i mål dryga en och en halv minut efter Östberg men strax före flera välmeriterade åkare.

– Det var ett av mina bästa klassiska lopp i karriären, sa Moa till SVT.

– Det var väldigt skönt att jag gjorde ett bra lopp i dag, jag var väldigt nervös innan. Jag har känt mig i bra form men känt mig lite sliten, fortsatte hon.

Moa Molander Kristiansen åkte in som nia på masstarten. Stort personbästa i världscupen för Falun Borlänge-åkaren. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Moa Molander Kristiansen åkte in som nia på masstarten. Stort personbästa i världscupen för Falun Borlänge-åkaren. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Lisa Vinsa höll också i loppet bra och spurtade in som 14:e åkare runt 15 sekunder efter Moa.

Topp 30 också för Maria Nordström och Mia Eriksson i det allt mindre tourfältet som faktiskt bara hade 30 åkare i mål på etappen.

I totalen ligger nu Molander Kristiansen bästa av svenskarna som 13:e.

Resultat
Tour de Ski, Val di Fiemme, Italien
Damer masstart 10 km klassisk stil

1. Ingvild Flugstad Östberg 29.34,4
2. Natalia Nepryaeva + 10,0
3. Anastasia Sedova + 10,8
4. Krista Pärmäkoski + 12,5
5. Yulia Belorukova + 39,7
6. Heidi Weng + 1.10,0

9. Moa Molander Kristiansen + 1.36,9
14. Lisa Vinsa + 1.50,9
21. Maria Nordström + 2.26,4
26. Mia Eriksson + 3.18,0

Officiellt resultat

Tourställning

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...