Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Emil Danielsson leder H 17-18-klassen i Scandic cup efter fyra av åtta deltävlingar. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Emil Danielsson leder H 17-18-klassen i Scandic cup efter fyra av åtta deltävlingar. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Ställningen halvvägs in i Scandic cup

Scandic Cup har efter helgens tävlingar i Åsarna kommit halvvägs och det börjar utkristallisera sig vilka som kommer ha med slutstriden att göra i de olika klasserna.
I cupledning så här långt ser vi: Moa Hansson, Landsbro IF SK, Emil Danielsson, Högbo GIF, Linn Svahn, IFK Umeå och Leo Johansson, Skillingaryds FK.

Moa Hansson leder D 17-18 knappt före Tilde Bångman och de två har gjort ett ryck till de övriga. De båda har bytt första- och andraplatser sinsemellan i princip hela tiden hittills.

Emil Danielsson, Högbo GIF, Måns Skoglund och Edvin Anger, IFK Hedemora ligger i topp i H 17-18. Det skiljer endast 16 poäng dem emellan och de har skapat en liten lucka till de övriga. Men det är jämnt bakåt om det finns chanser för åkare längre ner i listan att plocka placeringar på återstående tävlingar.

Linn Svahn har gjort ett ordentligt ryck i D 19-20. Frågan är om någon kan utmana henne? Hon har nu en ledning på 31 poäng till Hanna Abrahamsson som har nästan 20 poängs lucka till nya trean Stine Lise Truu, Järpens SK.

Leo Johansson, Skillingaryds FK, tog över ledningen i H 19-20 efter att ha varit med bra, dock ännu utan seger, på alla tävlingar hittills. Ossian Rosenberg är ny tvåa med tretton poäng fram till ledningen och Samuel Oskarsson, IFK Mora, är trea. Oskarsson har startat mycket starkt och trots att han stod över fredagens tävling i Åsarna så är han ändå så bra med i totala cupen.

Ställningen i Scandic cup efter fyra av åtta deltävlingar:

D 17-18


1. Moa Hansson, Landsbro IF SK 193
2. Tilde Bångman, Offerdals SK 188
3. Maja Årebäck, Bolidens SK 138

H 17-18

1. Emil Danielsson, Högbo GIF 176
2. Måns Skoglund, Täby IS SK 161
3. Edvin Anger, IFK Hedemora SK 150

D 19-20

1. Linn Svahn, IFK Umeå 192
2. Hanna Abrahamsson, Eksjö SOK 161
3. Stine Lise Truu, Järpens SK 143

H 19-20

1. Leo Johansson, Skillingaryds FK 149
2. Ossian Rosenberg, Åsarna IK 136
3. Samuel Oskarsson, IFK Mora SK 126


Komplett cupställning finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...