Ebba Andersson vann knappa åtta sekunder före Charlotte Kalla på Kopparskidan i Falun. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Ebba Andersson vann knappa åtta sekunder före Charlotte Kalla på Kopparskidan i Falun. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Ebba före Kalla på Kopparskidan i Falun

Ebba Andersson vann 7,6 sekunder före Charlotte Kalla när duon som stod över Tour de Ski var tillbaka i tävlingsspåren idag.
– Det var ett stabilt lopp, sa Ebba till SVT efter segern på Kopparskidan i Falun.

Loppet över 10 kilometer i klassisk stil var tight mellan Ebba och Charlotte och till slut vann Sollefteåtjejen med 7.6 sekunder före Piteå elits Kalla. Ebbas klubbkompis Frida Karlsson tog tredjeplatsen och var 51.6 sekunder efter.

– Ebba var starkast i dag, så det är bara att gratulera henne, sa Kalla till SVT efter loppet.

Fyra blev Anna Dyvik, IFK Mora SK, cirka halvminuten bakom Frida Karlsson.

På herrarnas 15 kilometer blev det en fin framgång för hemmaåkaren Simon Andersson, Falun Borlänge, som vann sekunden före Åsarnas Jens Burman. Det var Simons bästa lopp på ganska länge.

Trea blev Ebbas lillebror, förstaårssenioren Fredrik Andersson, Sollefteå skidor. Han var halvminuten bakom toppduon.

Under minuten bakom Simon var också Markus Ruus, Åsarna, Gabriel Thorn, SK Bore, Max Novak, Offerdal och Erik Rosjö, IFK Mora som fyra till sjua.

Juniorvinnare blev Tilda Östberg, IFK Mora SK och Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK som båda tog solklara segrar.

Resultat finns här

 

Senaste nyheterna

VSC Karta XII_1920x1080px_new2

Visma Ski Classics Pro Tour säsong XII – startar I Orsa Grönklitt

Den tolfte upplagan av Visma Ski Classics Pro Tour består av 15 lopp på 12 eventhelger i 8 åtta olika länder. Pro Touren har tre nya destinationer; Orsa Grönklitt, Misurina och Tartu och ett nytt tävl...
När Oskar Svensson tog sin första världscupseger i vintras knäckte han ryssarna Bolshunov och Retivykh på upploppet. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Oskar Svensson tog steget han drömt om

I vintras fick Oskar Svensson kliva högst upp på pallen i världscupen två gånger. Dessutom blev det en andraplats på världscupen hemma i Falun. Ett genombrott på den allra högsta nivån för den 25-åri...
Linn Svahn är inte med på landslagets läger i Frankrike. Det är fortfarande axelskadan som spökar. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Svahns axelskada spökar fortfarande

Linn Svahn skadade axeln vid ett fall på världscupen i Ulricehamns i vintras. Skadan som förstörde VM för Svahn har fortsatt varit ett problem under våren. På grund av detta är inte Svahn med på land...