Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Så här skulle den alternativa banan för Toblach-Cortina åkas. Men nu är loppet inställt på grund av extrema väderförhållanden.
Så här skulle den alternativa banan för Toblach-Cortina åkas. Men nu är loppet inställt på grund av extrema väderförhållanden.

Toblach-Cortina inställt!

På grund av force majeur blir det ingen deltävling i Visma Ski Classics under lördagen.
Toblach-Cortina ställs in på rådande väderförhållanden i trakten.

Vi skrev tidigare under fredagen att loppet skulle på en alternativ bana. Under fredagskvällen meddelades dock att loppet ställs in helt.

De regionala myndigheterna har förklarat röda alert status på grund av extrema väder i regionen, vilket innebär att inga offentliga sammankomster inklusive sportevenemang får hållas, eftersom säkerheten inte kan garanteras.

– Det här är ett väldigt tråkigt ögonblick för Visma Ski Classics, våra team, åkare, sponsorer och inte minst alla motionärer som anmält sig till morgondagens evenemang. Naturligtvis måste vi följa beslutet från de regionala myndigheterna och säkerheten måste alltid gå först, säger Visma Ski Classics VD David Nilsson i ett pressmeddelande.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...