www.langd.se

På söndag är det dags för Lindmansloppeti Gimo som bjuder på bra förhållanden. Bilden dock inför loppet i fjol. FOTO: Gimo IF Skidklubb.
På söndag är det dags för Lindmansloppeti Gimo som bjuder på bra förhållanden. Bilden dock inför loppet i fjol. FOTO: Gimo IF Skidklubb.

37:e Lindmansloppet på söndag

Det 37:e Lindmansloppet, går av stapeln på söndag. Det är en folkfest i lilla Gimo fem mil norr om Uppsala.
– Vi har gott om natursnö, så vi kommer i år att kunna genomföra loppet över 44 kilometer på en 7,4 kilometer lång slinga, berättar tävlingsledaren Per Sjöberg.

– Tävlingsbanan kommer ha tre spår i bredd, berättar Sjöberg vidare.

Lindmansloppet gäller också distriktsmästerskap i långdistans för Uppland i senior- och veteranklasswer.

– Lindmansloppet har också ungdomsklasser och öppen klass, så det finns verkligen något för alla. Vi har just nu ca 200 anmälda i långloppet och cirka 100 i ungdomsklasserna, men vi tror på ca 300 plus 150, säger Per Sjöberg.

Lindmansloppet Upplands största skidtävling och anorna är från 1914, då de första Vinterspelen hölls i Gimo.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...
vl_trippeln_20

Över 560 deltagare siktar på Vasaloppstrippeln

Att skida, cykla eller springa Vasaloppet är en utmaning i sig. Att göra alla tre lopp under ett och samma kalenderår – det som kallas Vasaloppstrippeln – är en bragd! Med nyheten Vasaloppstrippeln 30...