Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson spurtade till andra raka guldet vid SM-tävlingarna i Sundsvall. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.
Calle Halfvarsson spurtade till andra raka guldet vid SM-tävlingarna i Sundsvall. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Andra raka guldet för Calle Halfvarsson

Calle Halfvarsson kom till Sundsvall för två SM-lopp och åker hem med två guldmedaljer.
I dagens sprintfinal var det trångt för Calle att ta sig fram men på slutet var Sågmyra-åkaren starkast och vann före Piteå elits Johan Häggström.
– Jag fick kämpa hårt för segern, säger Calle.

Calle startade dagen på bästa sätt med klar seger i prologen över fyra sekunder före Piteå elits Johan Häggström. I kvart och semi åkte Calle också mycket övertygande.

I finalen blev det lite som det brukar bli i världscupsprintarna för Calle. Han hamnade längst bak i finalfältet och se blev det svårt att ta sig fram.

Calle försökte till höger och till vänster med det var stängt överallt.

Över sista knölen in i stadion var Calle rapp och kunde ta sig förbi Johan Häggström och spurta till seger närmast före piteå-åkaren.

Det var trång i finalen Calle!
– Ja, det är alltid så i sprint.

Du fick bra besked från kroppen idag också?
– Ja, det fick jag. Jag känner mig pigg och jag hade kontroll på det från prologen egentligen där jag hade ganska stor marginal.

– Men Häggström åker väldigt bra. Han hade så bra tid i andra semin så då tänkte jag att det här kommer jag får kämpa hårt för. Det blev ju så också.

Precis som Calle framhöll så gjorde Johan Häggström en riktigt stark sprintdag med seger i både kvart och semi och i täten av finalfältet till Calle blixtrade förbi.

Där bakom blev det en IFK Umeå-kamp om bronset där Martin Bergström var lite vassare över upploppet än Teodor Peterson. Borås SK:s Karl-Johan Westberg blev femma och IFK Umeås Marcus Grate gled in helt avhängd som sexa.

Johan Häggström, Calle Halfvarsson och Martin Bergström. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.
Johan Häggström, Calle Halfvarsson och Martin Bergström. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Dagens sprintresultat ger förstås en del frågetecken och utropstecken inför uttagningen av VM-laget i sprint. Ett VM-hopp som Oskar Svensson var sist i andra semifinalen. Utropstecken tillhör förstås Häggström och Bergström och frågetecknen Peterson och Svensson.

Oskar Svensson missade världscupen i Ulricehamn på grund av sjukdom men var tillbaka och åkte starkt på SM-stafetten häromdagen.

Idag gick han dock inte att känna igen. 28:e-platsen i prologen var förstås en fingervisning om det.

– Jag hade hoppats på en annan känsla idag men det är väl så här det kan vara efter en lång sjukdomsperiod.  Upp och ner och idag var det verkligen ner, säger Oskar.

– Jag var helt kraftlös i alla lopp idag. Jag hoppades efter prologen att det skulle släppa till heaten. Det blev nog en lite chock för kroppen de två första dagarna på SM. De var de första fartpassen jag kört på nästan tre veckor. Det blev ett bakslag på det idag.

– Men jag tror ändå jag har något bra på gång bara jag är smart och gör rätt saker framåt nu.

Officiellt resultat

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...