Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Maja Dahlqvist var klart vassast på teamsprintens slutsträcka i Lahtis. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.
Maja Dahlqvist var klart vassast på teamsprintens slutsträcka i Lahtis. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Maja fixade seger för Sverige trots fall

Sveriges båda damlag föll i sprintstafetten i Lahtis. Men trots det slutade man etta och trea.
Maja Dahlqvist var omutlig på slutsträckan. Med superglid gled hon förbi Maiken Caspersen Falla mot upploppet och var sen helt överlägsen i spurten.

Både Hanna Falk, för Sverige 2 och Maja Dahlqvist, i Sverige 1, föll under tävlingens gång men ändå lyckades lagen bli etta och trea.

När Maja Dahlqvist tog över från Ida Ingemarsdotter på slutsträckan så låg man tvåa.

– Ida gav mig bästa tänkbara utgångsläge på sista sträckan. När Maiken kom och körde på uppför var det bara att hänga på och vara tvåa utför, berättar Dahlqvist för SVT.

Fallet på sin andra sträcka kommenterade Maja så här:

– Det blev trångt och jag gled på nån skida. Men det var väl ganska bra läge att vurpa där jag gjorde i alla fall, säger hon.

Ida Ingemarsdotter som bäddade för Maja sa så här efter segern,

– Jag brukar behöva några lopp för att komma igång efter sjukdom. Det fick jag i går och idag. Formen är inte helt åt helvete.

– Jag visste att är Maja med uppför sista backen så blir hon svårslagen, fortsätter Ida.

Segrarna Maja Dahlqvist och Ida Ingemarsdotter samt treorna Evelina Settlin och Hanna Falk. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.
Segrarna Maja Dahlqvist och Ida Ingemarsdotter samt treorna Evelina Settlin och Hanna Falk. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Hanna Falk, som också föll på sin andra sträcka spurtade in som trea. Hanna åkte tillsammans med Evelina Settlin.

I herrtävlingen slutade Sverige femma och nia men det såg riktigt bra ut inför slutsträckan där Calle Halfvarsson körde upp Sverige till ledning. Oskar Svensson fick se ge sig mot fyra lag och spurtade in som fyra.

Om segern var det inget snack. Johannes Hösflot Kläbo ryckte loss och grejade en klar norsk seger. Norge lag 2 blev tvåa och Finland trea.

Sverige 2 åkte med Teodor Peterson och Viktor Thorn som blev nia.

Resultat damer

Resultat herrar

 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...