Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tjejskidan körs på Täby Konstsnöspår under lördagen. FOTO: Sundbybergs IK skidor.
Tjejskidan körs på Täby Konstsnöspår under lördagen. FOTO: Sundbybergs IK skidor.

Tjejfest på Täby Konstsnöspår

I morgon lördag 16 februari träffas Stockholms skidtjejer på Täby Konstsnöspår för året tjejfest i längdåkningssammanhang.
Det är dags för Tjejskidan - som arrangeras av Sundbybergs IK skidor.

Först ut är tävlingsklasserna på 15 och 5 kilometer. Där finner vi  starka representanter både från ungdomar i Stockholm, som Tove Karlsson, Täby IS som kom tvåa på DM och tvåa på stafetten under USM i Falköping och från D 50-klassen Karin Marell, Sundbybergs IK skidor som vann Nacka Värmdöloppet i sin klass och även Bravura Ski Marathon.

Sedan är det dags för motionsklasserna som också åker 15 respektive 5 kilometer. För de som åker
15 kilometer innebär Tjejskidan också en sista möjlighet att seeda sig till Tjejvasan nästa helg.

Tjejskidan arrangeras av Sundbybergs IK skidor som är en av Stockholms mest aktiva längdskidklubbar och har en bred verksamhet med aktiva i alla åldrar. Klubbens ledord är Träna – Tävla – Trivas och Tjejskidan är en tävling där både tävla och trivas står i fokus.

– En tävling som Tjejskidan kan inte genomföras utan ett stort engagemang från klubbens aktiva och medlemmar och på plats imorgon har vi mångårige tävlingsledaren Anders Börjesjö som stöttas av klubbens ungdomar och andra aktiva med allt från nummerlappsutdelning, tidtagning, drickalangning och servering, säger Annika Svensson från arrangörsstaben.

Läs mer om Tjejskidan här.

 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...