Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johanna Hagström imponerade med en tredjeplats på världscupsprinten i Cogne, Italien. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek/Bildbyrån.
Johanna Hagström imponerade med en tredjeplats på världscupsprinten i Cogne, Italien. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek/Bildbyrån.

Johanna Hagström stark trea i Cogne

Falköpingstjejen Johanna Hagström slog till med en tredjeplats på världscupsprinten i Cogne, Italien. Jessica Diggins vann före Sandra Ringwald.
Helt orädd och utan respekt för gjorde 21-årige Johanna en imponerade tävlingen på den höga höjden i Cogne.
– Jag vet inte vad som hände, säger Johanna till SVT.

Johanna Hagström började med att bli fin nia i prologen. Sen tvåa i semifinalen precis bakom Sadie Bjornsen men före Yulia Belorukova.

I semifinalen gick det fort när slovenskan Eva Urvevc drog hårt och Johanna tog sig vidare till final som trea bakom Urevc och norskan Stenseth.

– Jag var bara jättenöjd när jag kom vidare till final. Jag stumnade jättemycket i sista backen. Till finalen kändes det knappt som jag hann återhämta mig, berättar Hagström för SVT.

I finalen drog tyska Sandra Ringwald hårt och såg ut att gå mot seger. Hagström såg lute sliten ut men åkte starkt utför mot målområdet och närmade sig.

– Jag plockar lite placeringar och inser innan sista kurvan att nu kan jag ta medalj. Då kände jag mig inte trött längre. Jag vet inte vad som hände, säger Hagström.
Vi kommer att få se mycket mer av Hagström framöver. Den saken är klar. Falköpingstjejen som numera tävlar för Ulricehamns IF är orädd och offensiv med fin teknik. Hon föll snöpligt i finalen på sprinten vid U23-VM i slagläge men dagens tredjeplats var garanterat en härlig revansch.

Vinnaren Jessica Diggins gick vidare som lucky loser i både kvart och semi och såg till en början inte ut att ha någon chans på segern när tyska Sandra Ringwald drog hårt i täten. Men när tyskan mattades på slutet kom Diggins starkt och tog segern.

– Jag är glad så glad att det finns att man kan gå vidare lucky loser, säger Diggins och fortsätter;

– Man vet inte på förhand vad som ska hända förrän man är på upploppet.

Säsongen har varit upp och ner för Diggins med mycket sjukdom men nu fick hon ett skönt kvitto in mot VM.

För svensk del så var Linn Sömskar en hårsmån från att gå till semifinal. Linn trodde hon var först över mållinjen i sin kvart men fick inte till någon bra fällning.

– Jag tyckte jag var före med kroppen. Men jag är dålig att få fram foten, säger Linn.

Hon var två hundradelar efter tyskan Gimmler och med samma tid som USA:s Kern som dock dömdes före.

Moa Lundgren blev fyra i samt kvart som Sömskar. Elina Rönnlund blev sexa i sin kvartsfinal efter att han åkt offensivt från start. Rönnlunds krafter räckte dock inte hela vägen.

Anna Dyvik missade avancemang som 34:a. Så även Lisa Vissa som 47:a.

Officiellt resultat.

 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...