Frida Karlsson kämpade på den höga höjden och åkte in som sjua i sin världscupdebut. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek/Bildbyrån.

Frida Karlsson kämpade på den höga höjden och åkte in som sjua i sin världscupdebut. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek/Bildbyrån.

Frida Karlsson sjua i världscupdebuten

Med en offensiv start i världscupdebuten tog Frida Karlsson ledningen i inledningen av världscuploppet i italienska Cogne.
Den höga höjden tog ut sin rätt och Frida var i mål sjua, 34,8 sekunder efter vinnaren Kerttu Niskanen, Finland.
– Jag är lite besviken på mig själv, sa Frida till SVT efter världscupdebuten.

Frida öppnade sin vana trogen hårt utan någon respekt för motståndet. Vid 2,2 kilometer hade hon ledningen med dryga sju sekunder före schweiziskan Nadine Fähndrich och en till före Niskanen.

Vid 5,8 kilometer hade Frida ledningen med tre-fyra sekunder före Fähndrich och Niskanen.

Sen tappade Karlsson och i mål var hon 34,8 sekunder efter vinnaren Niskanen.

Så här kommenterade Frida sin insats för SVT:
– Det var roligt att åka, det var det. Jag har försökt ta det som en vanlig tävling bara. Det gav mersmak. Sen tar jag med mig viktiga lärdomar till framtiden.

– Det kändes som jag öppnade kontrollerat men på slutet fick jag känna på höjdsmällen, jag tappade väldigt mycket på slutet.

På frågan om hon öppnat för hårt så sa Frida så här:
– Det är svårt att känna, på lågland hade jag absolut klarat att hålla det, men det blir lite annat på höjden. Det är en lärdom jag tar med mig. Jag är lite besviken på mig själv att jag inte klarade att hålla de sista två kilometerna.

Hur som helst en mycket bra premiär i världscupen av 19-åringen där ingen av de övriga svenska tjejerna hade någon chans mot Sollefteåtjejen.

Bland övriga svenskar slutade Anna Dyvik 23:a. Elina Rönnlund 28:a, Linn Sömskar 34:a, Maria Nordström 40:e och Lisa Vissa 46:a.

De svenska herrarna hade inget att säga till om på 15 kilometer. Alexander Bolshunov vann hela 43,7 sekunder före Iivo Niskanen. Trean Alexander Bessmertnykh var nära minuten bakom Bolshunov.

Simon Lageson var bäst av svenskarna som 39:a drygt tre minuter efter. Eric Rosjö blev 54:a drygt fyra minuter efter. Fredrik Andersson blev 59:a, Jonas Eriksson 60:e och Gabriel Thorn 67:a.

Officiellt resultat damer

Officiellt resultat herrar

 

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...
På Jizerska i vintras blev det en trippel för Team Ragde Eiendom. Från vänster Oskar Kardin, Andreas Nygaard och Petter Eliassen. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Världens genom tiderna bästa långloppslag presenteras

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för inför vintern. Idag har turen kommit till Team Ragde Eiendom. Anders och Jörgen Aukland etablerade sitt långloppslag redan 2007. De har vunni...