Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag.
– Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A-, B-, C-final och så vidare, berättar John Vikman från IK Jarl.

– Vi har grymt fina förhållanden på vår nyrenoverade skidarena vid Jarlstugan nu, informerar John.

I och med att loppet går dagen innan Ungdomsvasan så har man i IK Jarl förhoppning om att familjer som är i området i samband med Ungdomsvasan passar på att även köra denna tävlingen dagen innan.

– Tävlingen klaras av på några timmar och är i fristil så att man kan ta andra skidor än de som ska användas på Ungdomsvasan. Allt för att passa in dagen innan och det ska kännas kul och enkelt att delta, säger John Vikman.

Först genomförs en prolog och därefter placeras åkarna i A,B,C final och så vidare efter sin prologtid. Det blir med andra ord ingen sprintstege. HD 0-8 åker två prologer, ej heat. Det finns också en Öppen klass för alla åldrar. Här kan till exempel ledare och föräldrar testa på att åka en skicross-sprint.

Anmälan ska ske senast i morgon onsdag 20 februari. Det är ingen efteranmälan så gäller att skynda på med anmälan.

Inbjudan finns här.

Här går delar av banan vid Jarlloppet skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.
Här går delar av banan vid skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

 

 

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.