Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I natt åkte Zebastian Modin hem silver 20 kilometer vid Parasport-VM i Kanada tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson. FOTO: Christer Skog.
I natt åkte Zebastian Modin hem silver 20 kilometer vid Parasport-VM i Kanada tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson. FOTO: Christer Skog.

VM-silver på 20 kilometer för Modin

Zebastian Modin avslutade Parasport-VM i Prince George, Kanada med ett silver på 20 kilometers. Vann gjorde hemmaåkaren Brian McKeever.

I börjar på mästerskapet tog Zebastian guld på sprinten och nu fick han avsluta mästerkapet med ytterligare en medalj.

Välmeriterade Brian McKeever var överlägsen på loppet i natt svensk tid och vann med över tre och en halv minut.

Men andraplatsen grejade Modin i par med ledsagaren Emil Jönsson före norrmannen Eirik Bye.

”Stora tacket till Emil och resten av gänget, nu ser den här kroppen som under veckan verkligen slitit för varje meter fram emot en lugnare period hemma”, skriver Zebastian själv på Instagram.

”Inspirerade av medaljgänget i Seefeld så verkligen kämpade vi hem ett underbart överraskande silver i dag. Så jäkla kul Vilket gäng jag har fått hänga med och vilken kille han är Zebben!”, skriver Emil på Instagram.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...