Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jens Burman är ett svenskhopp inför VM-femmilen i Seefeld. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Jens Burman är ett svenskhopp inför VM-femmilen i Seefeld. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Vad kan svenska herrarna göra på VM-femmilen?

VM i Seefeld avslutas idag med femmilen i fri stil och masstart och Sverige kommer till start med följande kvartett: Jens Burman, Daniel Rickardsson, Björn Sandström och Calle Halfvarsson.

Efter hur mästerskapet sett ut hittills kan vi inte ha allt för stora förhoppningar på att de svenska herrarna ska slåss om medaljer.

Jens Burman är den i kvartetten som visat mest stabil form och kanske också den vi ska ha mest förhoppningar på. Jens blev elva på 15 kilometer och tionde man på 30 kilometer skiathlon i inledningen på mästerskapet.

Calle Halfvarsson flaggade efter stafetten att han skulle avsluta mästerskapet och åka hem. Nu står han ändå på start.

– Jag tänkte lite fram och tillbaka. Jag var så besviken efter stafetten, kommenterar Calle för SVT.

– När jag fick smälta det lite så ändrade jag mig. Det ska bli rolig utmaning. Jag hoppas att det jag gjorde igår får igång kroppen.

Om taktiken säger Calle så här:

– Jag ska bara ligga i klungan så länge det går.

Daniel Rickardsson kände sig i bra form efter SM men har inte fått ut det på mästerskapet. Daniel har dock förhoppningar att det ska släppa nu.

Fjärde svensk till start är Björn Sandström.

Bland favoriter har vi förstås norrmännen Sjur Röthe och Martin Johnsrud Sundby samt Simen Hegstad Krüger och Hans Christer Holund som är utvilade och kliver in i mästerskapet på den sista dagen.

Andra åkare i kamp om medaljerna är schweizaren Dario Cologna, fransmännen Maurice Manificat och Clement Parisse, britten Andrew Musgrave, kanadensaren Alex Harvey som avslutar sin karriär i vinter och ryssarna Evgeniy Belov och Denis Spitsov.

Femmilen startar 13.00

De svenska herrarna har följande startnummer:

10. Calle Halfvarsson

17. Daniel Rickardsson

20. Jens Burman

38. Björn Sandström

Komplett startlista finns här.

 

Senaste nyheterna

Gustav Eriksson tog segern på 15 kilometer i Bruksvallarna efter diskningen av Johannes Eklöf. FOTO: Adam Karls Johansson.

Gustav Eriksson – vinnare efter diskningen av Eklöf

Snabbast i mål var Johannes Eklöf men eftersom han medvetet bröt mot teknikzonerna och stakade blev det istället IFK Mora SK-seger på 15 kilometer vid Sverigecupen i Bruksvallarna. Gustav Eriksson är ...
Hanna Öberg avslutade starkt och förde Sverige till tredje plats på stafetten i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Sverige spurtade ner Norge igen

Hanna Öberg spurtade ner Marte Olsbu Röiseland och fixade en tredjeplats till Sverige på världscupstafetten i Östersund. Sveriges andra spurtvinst mot Norge idag. Moa Olsson spurtade ju ner Fossesholm...
Johannes Eklöf var snabbast på dagens klassiska lopp i Bruksvallarna men diskades. Han stakade genom teknikzonerna. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Styrkebesked för diskad Eklöf

Långloppsåkaren Johannes Eklöf stakade fort och hade snabbaste tid i Bruksvallarna klassiska lopp i Sverigecupen på söndagen. Men någon vinst blev det inte för Hallby-sonen som medvetet stakade i tek...