Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Johannes Thingnes Bö jublar efter guldet på VM-sprinten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Johannes Thingnes Bö jublar efter guldet på VM-sprinten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Guld till Thingnes Bö - svenskarna långt efter

Det blev ingen lyckad VM-sprint för de svenskan skidskyttarna i Östersund.
Sebastian Samuelsson blev bäste svensk som 29:a efter tre bommar i stående.
– Jag klarade inte av det idag, kommenterade Samuelsson för SVT.
Vann gjorde favoriten Johannes Thingnes Bö, Norge.

Johannes Thingnes Bö vann, trots en bom, 13,7 sekunder före ryske Alexander Loginov. Bronset gick till fransosen Quentin Fillon Maillet. De sju åkarna närmast bakom Thingnes Bö sköt alla fullt.

Sebastian Samuelsson öppnade loppet bra med snabb åkning och fullt hus i liggande. I stående sprack det dock.

– Jag åkte bra första varvet och då var känslan bra. Allting gick så fort och jag vet inte riktigt  vad som hände. Jag klarade inte av det idag. I dag är jag besviken med tre bommar i stående, sa Samuelsson till SVT Sport.

Tre bommar i stående förstörde för Sebastian Samuelsson under VM-sprinten. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.Tre bommar i stående förstörde för Sebastian Samuelsson under VM-sprinten. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Andre svensk blev Jesper Nelin, med två bommar, som 41:a. Det blir nu Samuelsson och Nelin som får försöka avancera under söndagens jaktstart.

Jesper Lindström som 66:a och Peppe Femling på 86:e plats kvalificerade sig inte - 60 åkare för åka jaktstarten. Lindström bommade tre skott och Femling hade hela fem bommar.

Landslagets skjuttränare Johan Hagström var inte nöjd med vad hans killar visade på skjutvallen idag.

– Det är inte godkänt. Vi hade hoppats på något mer. De borde skjuta bättre. Sebastian åker väldigt fort och är i bra form, så vi får hoppas han kan göra någonting imorgon, kommenterade Hagström för SVT.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...