Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jämtland-Härjedalen segrade i Ica cup i Bollnäs. FOTO: Arrangören.
Jämtland-Härjedalen segrade i Ica cup i Bollnäs. FOTO: Arrangören.

Jämtland-Härjedalen segrade i Sveriges största skidfest för ungdomar

I skuggan av VM, Vasalopp och SM har den nya generationens längdåkare gjort upp om vilket som är Sveriges bästa distrikt i tävlingen Ica cups riksfinaler som arrangerats av Rehns BK vid Bollebergets skidstadion i Bollnäs.
Tävlingarna mönstrade nytt deltagarrekord med drygt 430 deltagare i ålderklassen 13-14 år.

Segrade gjorde Jämtland-Härjedalen före Norrbotten på andra plats och Uppland på tredje, men evenemanget är mer än ”bara” en skidtävling.

Norrbotten 2a_1200.jpg
Norrbotten blev tvåa…

uppland_3.jpg
… och Uppland trea.

Fokus vid finalhelgen ligger på distriktstävlingen, sammanhållning och gemenskap. Här får ungdomarna chansen att tävla som ett lag genom både individuella lopp och stafetter, samtidigt som alla bor tillsammans och knyter vänskapsband och gemenskap för många års kommande tävlingar.

ICA cup är en rikstäckande tävling som innehåller många olika moment för ålderskategorin 13–14 år. Tävlingen är uppdelad i två steg, en kvalificering i respektive distrikt och en riksfinal.

Följande tävlingsmoment ingår i finalhelgen som spänner över tre dagar:
Distanslopp, individuell start ca 3,5 km
Skicross, individuell start ca 600m
Sprint, individuell start, ca 500 m
Lång stafett, 4x2,0 km
Kort stafett, 4x1,0 km
Skicross-stafett, 4xskicrossbanan

Det blev en spännande upplösning på söndagens stafett då Bohuslän-Dal ledde sammandraget efter två tävlingsdagar, men fick ge sig i distriktskampen påhejade av en stor publik.

I delmomenten kan nämnas att Dalarna 3 tog hem segern i den långa stafetten med Eddie Pettersson, Tuva Furunäs, Jonatan Lindberg och Linnea Björkman i laget.

Västerbotten 1 segrade i korta stafetten med Emil Sehlstedt, Ida Åström, Elias Malm och Maja Lundholm. I båda fallen före nämnda Jämtland-Härjedalen på andra plats.

Många goda individuella insatser har gjorts under Ica cups riksfinaler av Sveriges kommande skidstjärnor. Förmågorna är av resultatlistorna att döma väl spridda över landet.
 
Samtliga resultat: http://icacup.rehnsbk.se/resultat/

Livesändningar från alla tävlingsdagar: https://play.staylive.se/rehnsbk

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...