Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Pallen efter jaktstarten I Östersund: Tvåan Johannes Thingnes Bö, segraren Dmytro Pidruchnyi och trean Quentin Fillon Maillet. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Pallen efter jaktstarten I Östersund: Tvåan Johannes Thingnes Bö, segraren Dmytro Pidruchnyi och trean Quentin Fillon Maillet. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Pidruchnyi vann när Bö bommade - Samuelsson 16:e

Ukrainaren Dmytro Pidruchnyi tog en skrällseger på jaktstarten vid skidskytte-VM i Östersund. När favoriten Johannes Thingnes Bö sköt bort sig tog ukrainaren chansen.
– Jag kan inte förklara mina känslor just nu. Sista varvet var galet. Jag trodde inte på det och var säker på att Bö skulle jaga ikapp mig, sa segraren till SVT.

Innan dagens seger hade Pidruchnyi aldrig varit på pallen i vare sig världscup eller mästerskap.

Johannes Thingnes Bö var på väg mot en programenlig och klar seger när han sköt tre bom med en ledning på 56 sekunder ner till den jagande klungan vid fjärde skyttet.

– Jag har full kontroll på de andra och vet att jag har möjlighet att vinna med två bom, men så blir det tre. Det är dåligt skytte. Jag vet inte vad det beror på, berättade Bö för SVT.

När Ukrainaren Pidruchnyi som ensam åkare i den jagande klungan sköt fullt fick han gå ut med en ledning på 15 sekunder till Bö. Han klarade att hålla undan och vann med åtta sekunders marginal till Bö. Bronset grejade fransmannen Quentin Fillon Maillet precis före Tarjei Bö.

Sebastian Samuelsson avancerade från 29:e till 16:e plats med tre bommar i protokollet.

– Jag åkte fort i dag igen. Formen är god. Men jag får träna lite skytte och ladda om för resterande tävlingar. Jag är nästan där, men inte riktigt, kommenterade Samuelsson för SVT.

Även Jesper Nelin hade bra fart i spåret och slutade 33:a med startnummer 41. Facit på skjutvallen var dock hela fem bom.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...