Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Birkebeinerrennet mellan Rena och Lillehammer avgörs lördagen den 16 mars. FOTO: Visma Ski Classics.
Birkebeinerrennet mellan Rena och Lillehammer avgörs lördagen den 16 mars. FOTO: Visma Ski Classics.

Dags för 81:a Birkebeinerrennet

Visma Ski Classics fortsätter denna lördag med ett av de mest legendariska långloppen - Birkebeinerrennet mellan Rena och Lillehammer.
”Birken” är tionde loppet av tolv i Visma Ski Classics där Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Tema och Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom fortsatt är i totalledning.
81:a upplagan av Birkebeinerrennet sänds direkt i Kanal 9 från 07.35.

Med tre deltävlingar kvar på Visma Ski Classics ser det ut så här i sammandraget:
Herrklassen toppas av Andreas Nygaard med 909 poäng och tvåan Petter Eliassen, Team BN Bank, har 808. Bäste svensk är Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom, på sjätte plats med 565 poäng.

Britta Johansson Norgren har 1200 poäng och leder stort före Katerina Smutna, Ed System Bauer Team med 965 på andra plats. Lina Korsgren, Team Ramudden, är inte så långt efter Smutna med sin 916 poäng på tredje plats.

I ungdomstävlingen leder Vasaloppstrean Torleif Syrstad, Team Koteng, med 489 poäng före Emil Persson, Lager 157 Ski Team, med 425 poäng. Bland tjejerna är det svenskt i topp genom Sofie Elebro, Team Ragde Eiendom. Sofie har 520 poäng och tvåa är Marie Renée Sörum Gangsö, Team Synnfjell, med 482.

Sprinttävlingen toppas på herrsidan av Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, med 206 poäng att jämföras med Andreas Nygaard som har 156 på andraplatsen.

På damsidan leder Britta Johansson Norgren klart med 236 poäng före Lina Korsgren med 143.

Bergspristävlingen toppas av Morten Eide Pedersen, Team BN Bank och Britta Johansson Norgren.

I den prestigefyllda lagtävlingen är det Lager 157 Ski Team i ledningen med 1260 poäng före Team Koteng med 1200 och Team Ragde Eiendom med 1168.

Poängsystemet för Ski Classics finns här.

Ställningen i Ski Classics finns här.

I morgon startar damerna 07.45 CET och herrarna går iväg en kvart senare, 08.00. Väderprognosen pekar på fina förhållanden.

– Birken är en viktig tävling för vårt lag och för alla norrmän, säger Vasaloppsvinnaren Tore Björseth Berdal, Team Koteng, och fortsätter:

– Våra sponsorer är norska, och det betyder mycket för dem om vi gör det bra här. Det är ett lopp med historia och jag hoppas att jag kan vara i bra form. Det finns bara tre åkare som har lyckats ta en dubbelseger inom samma år - att vinna både Vasaloppet och Birkebeinerrennet. Jag hoppas att jag kan gå med John Kristian Dahl, Petter Eliassen och Andreas Nygaard i den här exklusiva klubben.

Info Birkebeinerrennet:
PLATS: Rena-Lillehammer Norge
DATUM: lördag 16 mars 2019
TV: Kanal 9 från 07.35
LIVESTREAM: play.vismaskiclassics.com
LIVECENTER: www.vismaskiclassics.com
FANTASYGAME: fantasy.vismaskiclassics.com
STARTTID: Damer 07.45, Herrar 08.00
DISTANS: 54 km klassisk stil
AKTIVA ÅR: 81
DELTAGARREKORD: 17 163
BERGSPRIS: Raudfjellet - 20 km
SERVICESTATIONER: 7
WEBBPLATS: www.birkebeiner.no

banstr_birken19.jpgBansträckning Birkebeinerrennet.

banprofil_birken19.jpgBanprofil Birkebeinerrennet.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...