Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson blev två på skejtloppet i Falun. Therese Johaug vann som väntat och Jessica Diggins knep tredjeplatsen. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.
Ebba Andersson blev två på skejtloppet i Falun. Therese Johaug vann som väntat och Jessica Diggins knep tredjeplatsen. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Johaug väntat vinnare - Ebba Andersson tvåa

Therese Johaug vann 10 kilometer skejt i Falun 18,5 sekunder före Ebba Andersson. Jessica Diggins knep tredjeplatsen.
– Det var tuffa förhållanden och man jag fick kämpa för varje meter, sa Ebba till SVT.

Det blev som väntat en klar seger för Therese Johaug. Ebba Andersson visade fin form när hon åkte in som tvåa.

– Det var tuffa förhållanden och man jag fick kämpa för varje meter, sa Ebba till SVT.

– Men jag tycker jag hittade ett bra flyt i åkningen direkt ut från stadion och jag fokuserade på att behålla det flytet i åkningen, fortsatte Ebba.

Kampen om tredjeplatsen blev hård där Jessica Diggins, USA, avslutade starkt och knep den före norska totalledaren i världscupen, Ingvild Flugstad Östberg. Duon var halvminuten bakom Johaug med amerikanskan fem tiondelar före norskan.

Det gjordes många bra insatser av de svenska tjejerna bakom Ebba. Inte minst då av Maja Dahlqvist som inför hemmapubliken gjorde sitt bästa distanslopp någonsin.

– Jag är skitnöjd! Det här var verkligen över förväntan, sa Maja till SVT.

Maja som igår tog sin sjätte pallplats i sprint den här säsongen överraskade både sig själv och många andra med en niondeplats.

– Jag hade inga resultatmål innan loppet men jag är jättenöjd med placeringen och känslan. Det är helt sjukt, berättade Maja och fortsatte;

– Det var hur kul som helst tävla här med så många man känner i publiken. Jag fick höra hela tiden av ledarna att kan låg sjua, jag trodde de skämtade.

Sprintspecialisten Maja Dahlqvist imponerade på hemmaplan med en stark niondeplats. Majas bästa distanslopp någonsin. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.Sprintspecialisten Maja Dahlqvist imponerade på hemmaplan med en stark niondeplats. Majas bästa distanslopp någonsin. FOTO: Daniel Eriksson/Bildbyrån.

Maja tog fler fina skalper. Närmat bakom sig hade hon Kerttu Niskanen, Charlotte Kalla, Sadie Bjornsen och Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Fjärde svenska var Ida Ingemarsdotter som 15:e efter ytterligare ett bra distanslopp.

Två svenska tjejer till tog världscuppoäng. Evelina Settlin som 22:a och Jonna Sundling som 24:a.

Officiellt resultat.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...