Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dominik Windisch jublar när han korsar mållinjen som världsmästare på masstarten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Dominik Windisch jublar när han korsar mållinjen som världsmästare på masstarten i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Täten storbommade - Windisch träffade och vann

När täten med favoriten Johannes Thingnes Bö bommade bort sig i sista skyttet klev italienaren Dominik Windisch fram och satte alla fem skott.
Det bar till VM-guld i masstarten i Östersund.
Sebastian Samuelsson var aldrig med i leken och slutade 26:a.

När Johannes Thingnes Bö åkte ikapp ryssen Jevgenij Garanichev inför sista skyttet såg det lovande ut för den norske favoriten. Men då bommade Bö alla fem skott och Garanichev missade fyra. De övriga i täten bommade också för fullt i de blåsiga förhållandena.

Dominik Windisch kom in som elva till sista skyttet och lyckades skjuta fullt. Det bar till Italiens andra guld för dagen.

– Jag vet inte vad som hände med de andra i sista skyttet. Men jag hade tur, sa italienaren till SVT.

– Jag visste inte att jag var i ledningen när jag gick ut från skyttet. Första halvan av slutvarvet var jag rädd att de andra skulle komma ikapp, fortsatte Windisch.

Bakom italienaren blev det franskt silver genom Antonin Guigonnat som spurtade in tätt före Julian Eberhard, Österrike.

Johannes Thingnes Bö fick efter sina fem bommar nöja sig med en 13:e plats.

För Sebastian Samulesson blev det en tyngre dag. Samuelsson fick totalt fem bommar och energin i kroppen fanns inte heller riktigt kvar.

– Det var tufft och svårt på vallen idag. Och så var tanken var slut. Men jag ska kunna skjuta bättre ändå. Fem bommar är för mycket, berättade Samulsson.

Sebastian Samuelsson hade det tungt i masstarten men han gjort många bra insatser under VM i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.Sebastian Samuelsson hade det tungt i masstarten men han gjort många bra insatser under VM i Östersund. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

– Överlag är jag nöjd med VM. Hälften av loppen har gått bra och jag är bara 21 år gammal. Det har varit helt underbart att tävla här i Östersund, sammanfattade Sebastian mästerskapet.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...