Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson vann före Therese Johaug på masstarten i Quebec, Kanada. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.
Stina Nilsson vann före Therese Johaug på masstarten i Quebec, Kanada. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Stina Nilsson först att slå Therese Johaug i ett distanslopp i vinter

Stina Nilsson gjorde det ingen annan gjort i vinter - slog Therese Johaug i ett distanslopp.
– Jättekul att göra det när hon varit helt ostoppbar, sa Stina i segerintervjun i SVT:s sändning från världscupen i Kanada..

”Omöjliga” Johaug har tolv raka distanssegrar i vinter men idag tog sviten slut. Under hela det tio kilometer långa masstartsloppet låg Stina i rygg på Johaug. Norskan fick några meter i sista motbacken men in på upploppet var Stina i rygg - och över upploppet segade sig Stina förbi och tog seger

– Jättekul! Jag älskar masstarter när jag har en bra dag, och då vet jag att jag kan vara med ända fram – men jag har aldrig slagit Therese i en masstart. Jättekul att göra det när hon varit helt ostoppbar, sa Stina i SVT:s sändning.

– En väldigt, väldigt bra dag i spåret och jag hade fantastiska skidor. Jag gillar också banan här, fortsatte hon.

Inför söndagen jaktstart leder nu Stina med 33 sekunder framför Östberg, som blev trea idag precis bakom tätduon. Stina marginal till Johaug inför jaktstarten är 49 sekunder.

Andra svenska för dagen var Ebba Andersson som fyra 25 sekunder efter Stina, trots ett fall på banan. Maja Dahlqvist slog åter nytt personbästa på ett distanslopp med sjätte plats. Charlotte Kalla blev 11:a, Ida Ingemersdotter 13:e, Evelina Settlin 16:e och Frida Karlsson 17:e.

Inför jaktstarten är Maja fyra, Jonna femma, Ebba sexa, Frida nia, Charlotte elva, Evelina 13:e och Ida Ingemarsdotter 19:e.

Officiellt resultat

Totalställning minitouren

 

Siste nyheter

Anders Byström blir ny landslagschef för de svenska längdåkarna och och lämnar rollen i skidskytteförbundet. FOTO: Johan Trygg.

Anders Byström blir ny landslagschef

Efter ett år som landslagschef för svenska skidskytteförbundet och flera år som tränare på elitnivå i både Sverige och Norge kommer Anders Byström nu tillbaka till Svenska Skidförbundet. Där ska han a...