Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johannes Thingnes Bö och Tarjei Bö vann dubbelt i Holmenkollen. Det var säsongens 15:s seger för Johannes i vinter. Det har ingen klarat förut. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Johannes Thingnes Bö och Tarjei Bö vann dubbelt i Holmenkollen. Det var säsongens 15:s seger för Johannes i vinter. Det har ingen klarat förut. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Kuzmina och Thinges Bö vann jaktstarten

Anastasia Kuzmina och Johannes Thingnes Bö vann lördagens jaktstart i Holmenkollen.
Hanna Öberg och Linn Persson åkte starkt och avancerade till tredje och femte plats. De svenska herrarna var långt ner i listan med Sebastian Samuelsson som 28:a som bäst placerade.

I damtävlingen var slokvakiskan Anastasia Kuzmina helt överlägsen. Med fullt skytte inte bara försvarade hon sin ledning utan vann med hela 1.42 före Denise Herrmann, Tyskland.

Hanna Öberg avacerade från 17:e till tredje plats efter en mycket stark tävling. Det blev en bom i sista skyttet. Linn Persson gick ut som åtta och slutade femte. Också hon missade bara ett skott sista gången på vallen.

I herrtävlingen blev det en dubbel för bröderna Bö. Johannes gick ut med klar ledning och men med två bommar i andra skyttet såg det inte lika bra ut. Men med en bom i sista stående så tog han segern 13,9 sekunder före brodern Tarjei.

Det var 15:e segern Johannes Thingens Bö under den här säsongen. Det har ingen annan klarat förut.

Sebastian Samuelsson gick ut som 22:a men bommade hela fyra skott i första skyttet. Till slut blev det en 28:e plats med totalt fem bom. Martin Ponsiluoma hade sex bommar och tappade från 24:e till 36:e.

Resultat finns här

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...