www.langd.se

Johannes Thingnes Bö och Tarjei Bö vann dubbelt i Holmenkollen. Det var säsongens 15:s seger för Johannes i vinter. Det har ingen klarat förut. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.
Johannes Thingnes Bö och Tarjei Bö vann dubbelt i Holmenkollen. Det var säsongens 15:s seger för Johannes i vinter. Det har ingen klarat förut. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Kuzmina och Thinges Bö vann jaktstarten

Anastasia Kuzmina och Johannes Thingnes Bö vann lördagens jaktstart i Holmenkollen.
Hanna Öberg och Linn Persson åkte starkt och avancerade till tredje och femte plats. De svenska herrarna var långt ner i listan med Sebastian Samuelsson som 28:a som bäst placerade.

I damtävlingen var slokvakiskan Anastasia Kuzmina helt överlägsen. Med fullt skytte inte bara försvarade hon sin ledning utan vann med hela 1.42 före Denise Herrmann, Tyskland.

Hanna Öberg avacerade från 17:e till tredje plats efter en mycket stark tävling. Det blev en bom i sista skyttet. Linn Persson gick ut som åtta och slutade femte. Också hon missade bara ett skott sista gången på vallen.

I herrtävlingen blev det en dubbel för bröderna Bö. Johannes gick ut med klar ledning och men med två bommar i andra skyttet såg det inte lika bra ut. Men med en bom i sista stående så tog han segern 13,9 sekunder före brodern Tarjei.

Det var 15:e segern Johannes Thingens Bö under den här säsongen. Det har ingen annan klarat förut.

Sebastian Samuelsson gick ut som 22:a men bommade hela fyra skott i första skyttet. Till slut blev det en 28:e plats med totalt fem bom. Martin Ponsiluoma hade sex bommar och tappade från 24:e till 36:e.

Resultat finns här

 

Siste nyheter

Nye landslagschefen Anders Byström har äntligen fått samla åkare, tränare och ledare i Torsby. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Byström trivs när han äntligen fått samla sitt landslag

Anders Byström fick uppdraget som landslagschef för längdlandslaget i våras. Nu är det 42-årige Anders roll att driva landslaget vidare efter allt ”snack” som varit kring landslagsorganisationen det s...
Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...
Landslagsdamerna startar lägret i Torsby med intervaller upp till Hovfjället. FOTO: Svenska skidförbundet.

Landslaget är äntligen på sommarens första läger

Efter en lång sommar utan lägerverksamhet kan längdlandslaget äntligen samlas i Torsby för säsongen första träningsläger tillsammans.