Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johannes Hösflot Kläbo vann masstarten i Kanada tätt före Alex Harvey, Didrik Tönseth och Francesco de Fabiani. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.
Johannes Hösflot Kläbo vann masstarten i Kanada tätt före Alex Harvey, Didrik Tönseth och Francesco de Fabiani. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo mot totalseger i världscupen

Johannes Hösflot Kläbo tog sig ett steg närmare totalsegern i världscupen när han vann masstarten i Quebec på lördagen. Alexander Bolshunov som bröt staven på slutet var fyra i mål och ligger nu 42 poäng efter norrmannen i världsupsammandraget inför söndagens avslutade jaktstart.
– Det var en duell. Skönt att det gick vägen. Kroppen kändes bra så det var bara att passa på. Jag hade fantastiska ben, kommenterade Kläbo i SVT:s sändning.

I slutet på loppet föll Kläbo och då ökade Bolsjunov tempot men normannen kunde ta sig tillbaka och då bröt ryssen istället sin stav men fickmsnabgt en ny.

Kläbo var starkast på slutet och vann spurten närmast före hemmafavoriten Alex Harvey och Didrik Tönseth

Förutom sin ökade ledning i totalcupen har Kläbo nu 52 sekunders försprång på Kläbo i söndagens jaktstart.

Viktor Thorn blev bäste svensk som 15:e, och Johan Häggström slutade på 16:e plats. Häggström var den som hängde med tätklungan längst men fick släppa och se sig passerad av Thorn på slutet. Duon var runt 40 sekunder efter Kläbo.

Teodor Peterson blev 22:a, Oskar Svensson 25:a, Daniel Rikardssson 26:a, Jens Burman 31:a och Karl.-Johan Westberg 36:a

Officiellt resultat

Totalställning i minitouren

Totalställning världscupen

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...