Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Iivo Niskanen i täten på Ylläs-Levi i fjol då han blev femma. Når den finske nationalidolen pallen den här gången?. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.
Iivo Niskanen i täten på Ylläs-Levi i fjol då han blev femma. Når den finske nationalidolen pallen den här gången?. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Ylläs-Levi avslutar Ski Classics-säsongen

Under lördagen går säsongens sista lopp i Visma Ski Classics - sju mil långa Ylläs-Levi i Norra Finland. Väderprognosen pekar på strålande förhållanden precis som de senaste två åren. Loppet sänds direkt på kanal 9 från 07.15. På herrsidan väntar en tuff kamp om totalsegern mellan Andreas Nygaard och Petter Eliassen. På damsidan är Britta Johansson Norgren redan klar totalvinnare.

Andreas Nygaard Team Ragde Eiendom leder med 27 poäng före Petter Eliassen, Team BN Bank. Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, har en ointaglig ledning med 250 poäng före Team Kotengs Astrid Öyre Slind.

Bäste svenske herråkare i totalen är Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom, som åtta.

En intressant åkare till start i morgon är Iivo Niskanen som gör ett gästspel i Team Mäenpää precis som i fjol när han blev femma.

För svensk del så har vi Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, som ska försvara sin ledning i kampen om sprintvästen. Damsidan har Britta redan säkrat den.

Det är också svenskt i topp på ungdomstävlingen bland tjejerna där Sofie Elebro, Team Ragde Eiendom, har en klar ledning.

Här finns totalställningen.

Den sju mil långa banan har två spurtpriser; en i Äkäslompolo efter 15 kilometer och den andra i Pyhäjärvi vid 36. Dessutom ett bergspris på toppen av Kukastunturi efter 22 kilometer.

banprofil_yllas_levi19.jpgBanprofil
bana_yllas_levi19.jpgBansträckning

Fakta Ylläs-Levi, Finland:
DATUM: lördag 13 april 2019
LIVESTREAM: play.vismaskiclassics.com
LIVECENTER: www.vismaskiclassics.com
TV: Kanal 9 från 07.15
STARTTID: Damer 07.25, Herrar 08.00
DISTANS: 70 km klassisk stil
AKTIVA ÅR: 3
DELTAGARREKORD: 1 100
VISMA SKI CLASSICS SPRINTS: Äkäslompolo - 15 km, Pyhäjärvi - 36 km
VISMA SKI CLASSICS BERGSPRIS : Kukastunturi - 22 km
SERVICESTATIONER: 7
WEBBPLATS: www.yllaslevi.com

 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...