Iivo Niskanen i täten på Ylläs-Levi i fjol då han blev femma. Når den finske nationalidolen pallen den här gången?. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Iivo Niskanen i täten på Ylläs-Levi i fjol då han blev femma. Når den finske nationalidolen pallen den här gången?. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Ylläs-Levi avslutar Ski Classics-säsongen

Under lördagen går säsongens sista lopp i Visma Ski Classics - sju mil långa Ylläs-Levi i Norra Finland. Väderprognosen pekar på strålande förhållanden precis som de senaste två åren. Loppet sänds direkt på kanal 9 från 07.15. På herrsidan väntar en tuff kamp om totalsegern mellan Andreas Nygaard och Petter Eliassen. På damsidan är Britta Johansson Norgren redan klar totalvinnare.

Andreas Nygaard Team Ragde Eiendom leder med 27 poäng före Petter Eliassen, Team BN Bank. Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, har en ointaglig ledning med 250 poäng före Team Kotengs Astrid Öyre Slind.

Bäste svenske herråkare i totalen är Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom, som åtta.

En intressant åkare till start i morgon är Iivo Niskanen som gör ett gästspel i Team Mäenpää precis som i fjol när han blev femma.

För svensk del så har vi Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, som ska försvara sin ledning i kampen om sprintvästen. Damsidan har Britta redan säkrat den.

Det är också svenskt i topp på ungdomstävlingen bland tjejerna där Sofie Elebro, Team Ragde Eiendom, har en klar ledning.

Här finns totalställningen.

Den sju mil långa banan har två spurtpriser; en i Äkäslompolo efter 15 kilometer och den andra i Pyhäjärvi vid 36. Dessutom ett bergspris på toppen av Kukastunturi efter 22 kilometer.

banprofil_yllas_levi19.jpgBanprofil
bana_yllas_levi19.jpgBansträckning

Fakta Ylläs-Levi, Finland:
DATUM: lördag 13 april 2019
LIVESTREAM: play.vismaskiclassics.com
LIVECENTER: www.vismaskiclassics.com
TV: Kanal 9 från 07.15
STARTTID: Damer 07.25, Herrar 08.00
DISTANS: 70 km klassisk stil
AKTIVA ÅR: 3
DELTAGARREKORD: 1 100
VISMA SKI CLASSICS SPRINTS: Äkäslompolo - 15 km, Pyhäjärvi - 36 km
VISMA SKI CLASSICS BERGSPRIS : Kukastunturi - 22 km
SERVICESTATIONER: 7
WEBBPLATS: www.yllaslevi.com

 

Senaste nyheterna

Johanna Hagström öser på för fullt under ett träningsrace med landslaget i Vålådalen häromdagen. I vinter är Hagströms klara mål en plats i det svenska sprint-VM-laget. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Hagström ser sig själv som en VM-åkare i vinter

Den 22-årige Team Bauhaus-åkaren Johanna Hagström kan se tillbaka på en lång och bra försäsong. Självförtroendet är på topp för den unga sprinttalangen från Falköping. – Som det känns så ska jag var...
I området kring Ylläs och Levi i norra Finland kan man åka på natursnö på flera ställen nu. FOTO: Levi Ski Resort.

Fina förhållanden på natursnö i norra Finland

Det har kommit mycket snö i finska Lappland den senaste tiden så du kan åka skidor på många ställen som har natursnö. Tillsammans med vår finska systersajt Kestävyysurheil.fi har vi gjort en översikt...
På Jizerska i vintras blev det en trippel för Team Ragde Eiendom. Från vänster Oskar Kardin, Andreas Nygaard och Petter Eliassen. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Världens genom tiderna bästa långloppslag presenteras

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen för inför vintern. Idag har turen kommit till Team Ragde Eiendom. Anders och Jörgen Aukland etablerade sitt långloppslag redan 2007. De har vunni...