Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Supersnabba Adam Persson och Maja Dahlqvist vann supersprinten i Ramundberget. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Supersnabba Adam Persson och Maja Dahlqvist vann supersprinten i Ramundberget. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Persson och Dahlqvist bäst på supersprinten

Adam Persson och Maja Dahlqvist tog hem supersprinten över 100 meter i Ramundberget på fredagseftermiddagen.
Adam finalslog Johannes Hortlund och Maja tog sin seger före Johanna Hagström.
Det bjöds på strålande förhållanden med flödande sol över tävlingsbanan i Ramundberget. Många täta rafflande målgångar gjorde det kul och spännande för publiken.

När det var dags för finaler så visade det sig att Adam Persson, IF Hallby SOK, var vassast i herrklassen när han vann finalen mot Johannes Hortlund, Älvsby IF SK.

Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK tog hem damernas finalmatch mot Ulricehamns IF:s Johanna Hagström.

Finalstarten mellan Johanna Hagström och Maja Dahlqvist. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Finalstarten mellan Johanna Hagström och Maja Dahlqvist. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

I damfinalen missade Johanna något stavtag och tappade lite och Maja kunde skejta mot segern.

– Man vinner om man sätter alla tag. Det är som när man kommer in på en spurt på en vanlig sprint. Så på det sättet är det här bra träning. Sen är det kul med en sån här tävling som man gör bara för att det är kul.

Fjälltopploppet i morgon blir säsongens sista race för Maja som kan se tillbaka på en fantastisk säsong men VM-guldet i teamsprint som kronan på verket.

– Jag var ganska slutkörd när jag kom hem från världscupen i Kanada. Så det här var en liten comeback nu över helgen.

Hur skönt blir det att ta en viloperiod efter en så bra säsong?
– Det känns jätteskönt och jag behöver vilan i år mer än någonsin.

Adam Persson är känd som mycket snabb både på skidor och rullskidor och visade det idag igen.

Det var riktigt tight i flera heat idag. Hur skönt var det att går hela vägen och vinna?
– Det var riktigt gött. Speciellt när jag klarade av Emil (Hagström, Garphyttan) där det väldigt nära. Tagen innan mållinjen kändes det som jag var lite bakom, berättar Adam.

Små marginaler när Adam Persson knep finalplatsen före Emil Hagström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Små marginaler när Adam Persson knep finalplatsen före Emil Hagström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Det var tight för Adam mot Johannes Hortlund i finalen också. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Det var tight för Adam mot Johannes Hortlund i finalen också. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Vad gillar du sådana här korta sprinttävlingar? Tror du att det skulle kunna få världscupstatus i framtiden?
– Inte i dagsläget men kanske i framtiden. Det kan vara bra för mindre nationer som inte har möjligheter för traditionell skidåkning. Jag tror det är en chans att bredda skidsporten och nå ut till fler.

Resultat från supersprinten kommer här.

Johanna Hagström slog ut Anna Dyvik i semifinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Johanna Hagström slog ut Anna Dyvik i semifinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emil Hagström slog ut världscupåkaren Martin Bergström i kvartsfinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Emil Hagström slog ut världscupåkaren Martin Bergström i kvartsfinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Maja Dahlqvist hade en tät match mot Linn Svahn i semifinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Maja Dahlqvist hade en tät match mot Linn Svahn i semifinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Finalkvartetten Persson, Hortlund, Dahlqvist och Hagström sken ikapp med solen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Finalkvartetten Persson, Hortlund, Dahlqvist och Hagström sken ikapp med solen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...