Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Öyvind Moen Fjeld, här i mål som trea på Visma Ski Classics-finalen Ylläs-Levi, lämnar Team Ragde Eiendom för Lager 157 Ski Team inför nästa vinter. FOTO: Visma Ski Classics.
Öyvind Moen Fjeld, här i mål som trea på Visma Ski Classics-finalen Ylläs-Levi, lämnar Team Ragde Eiendom för Lager 157 Ski Team inför nästa vinter. FOTO: Visma Ski Classics.

Öyvind Moen Fjeld till Lager 157 Ski Team

Lager 157 Ski Team förstärker laget inför nästa säsong med Öyvind Moen Fjeld som de senaste åren representerat Team Ragde Eiendom, före detta Team Santander.

Öyvind Moen Fjeld har gjort sig känd som en lojal teamåkare som har setts göra mycket jobb för sina lagkamrater de senaste säsongerna, men har även imponerat med egna resultat.

Inte minst i säsongsavslutningen i Levi nu senast, där han spurtade in på en tredje plats. Lägg därtill en fjärde plats i Jizerska och åttonde plats i Vasaloppet så är det lätt att förstå att det är ett starkt tillskott till det svenska laget.
 
– Jag har under flera säsonger imponerats av Öyvinds kapacitet och mentalitet. Det ska bli spännande att se vad han kommer kunna göra hos oss, säger Lager 157 Ski Teams sportchef Anton Järnberg.

–Öyvind bidrar med både erfarenhet och spets till oss och jag är väldigt glad att vi har lyckats knyta Öyvind till oss, fortsätter Järnberg.
 
Även Moen Fjeld ser fram kommande säsong i det svenska laget.
 
– Efter fyra lärorika och fina år i Ragde/Santander så känns det väldigt motiverande att testa något nytt. Det känns som att Lager 157 Ski Team passar mig väldigt bra och det ska bli intressant att se hur långt vi kan komma med detta gäng, säger Öyvind.

Lager 157 Ski Team går till vintern in i sin sjätte säsong med Lager 157 som huvudsponsor. Under den gångna säsongen skördade teamet stora framgångar. Framförallt då Britta Johansson Norgren bärgade totalsegern i Ski Classics för fjärde året i rad och Anton Karlsson vann sprintcupen för andra året i rad.

Laget kommer att ha sin första samling för säsongen i Ulricehamn i början av juni och det här blir andra gången det blir norskt i det svenska laget. Säsongen 15/16 åkte Audun Laugaland för laget.

Det rör sig en del med åkare mellan teamen i Visma Ski Classics. För en vecka sedan stod det klart att Petter Eliassen blev klar för Team Ragde Eiendom då Team BN Bank som har representerade i vinter lades ner. Inte konstgt då att Moen Fjeld hamnade utanför det laget och samtidigt kul att han nu förstärker svenska Lager 157 Ski Team.

Vad som händer med de andra vassa åkarna från Team BN Bank: Öystein "Pölsa" Pettersen, Simen Östensen och Morten Eide Pedersen, ja det återstår att se.

 

Siste nyheter

Nu finns ett stomprogram för rullskidtävlingar 2020 his Svenska skidförbundet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stomprogram rullskidor 2020

Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor har fastställt 2020 års stomprogram för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet kommande sommar samt datum för...
Linn Sömskar blev bäst av de svenska åkarna i Skandinaviska cupen som tvåa. FOTO: Bildbyrån/Vegard Wivestad Grött.

Slutresultat i Skandinaviska cupen

Säsongens Skandinaviska Cup avslutades efter att sex deltävlingar genomförts under vintern. Bästa svenska åkare i cupen var Linn Sömskar, IFK Umeå och Maria Nordström, Borås SK, som blev tvåa och tre...