Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
15-16 juni är det dags för rullskidhelg på Öland. Här en bild från en tidigare upplaga av Hamnsprinten. FOTO: Ölands Skidklubb.
15-16 juni är det dags för rullskidhelg på Öland. Här en bild från en tidigare upplaga av Hamnsprinten. FOTO: Ölands Skidklubb.

Snart dags för rullskidhelg på Öland

Ölands skidklubb arrangerar en rullskidhelg 15-16 juni med en 1,6 kilometer lång sprint på lördagen och jaktstart över 27 kilometer på söndagen.
Jaktstarten går genom kungafamiljens sommarboende på Solliden.

– Vi vill locka fler damer i år och har lagt undan 15 500 kronor till deras priser. Sammanlagt är det över 40 000 kr i prispengar fördelat mellan de olika klasserna, berättar Linus af Wåhlberg.

– Tobias Westman vann ifjol och kommer troligen för att försvara titeln i år, utmanas främst av Simon Magnusson OK Stigen och Lars Ericsson Nybro Ski. På damsidan har Erika Karlsson Nybro Ski sopat rent sedan starten 2014. Förhoppningsvis får hon en utmaning i år, fortsätter Wåhlberg.

Rullskidsprinten går på klassiska tvåor runt en bana i Borgholms hamnområde. Jaktstart går också den på klassiska tvåor utifrån lördagens resultat. Banan är tre varv över 9,5 kilometer. Dessutom finns ett motionslopp på 9,5 kilometer.

Läs mer om tävlingshelgen här.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...