Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Årefjällsloppet är tillbaka i Visma Ski Classic-familjen som Challenger-event. FOTO: Visma Ski Classics.
Årefjällsloppet är tillbaka i Visma Ski Classic-familjen som Challenger-event. FOTO: Visma Ski Classics.

Årefjällsloppet blir Challengerlopp

Årejällsloppet gör comeback i Visma Ski Classics som ett Challengerlopp. Det 55 kilometer långa loppet var en del av proffstouren säsong tre till sju.

Den nya Visma Ski Classics Challengers-serien, som lanserades tidigare i april i år, är en gemensam plattform som skapats för att främja långloppsskidåkning världen över.

Årefjällsloppets 55 kilometerslopp är det andra loppet som lanseras som en del av Challengers-touren. Årefjällsloppet är en komplett skidhelg som erbjuder något för alla. Förutom 55 kilometersloppet finns det även två kortare distanser: 30 km och 8 km, allt i klassisk teknik och med en masstart.

– Vi är stolta att meddela att Årefjällsloppet är tillbaka i Visma Ski Classics-världen som en del av Challengers-touren. Årefjällsloppet är en fantastisk långloppsupplevelse som erbjuder en utmanande bana, fantastiskt natur och bra atmosfär, säger David Nilsson, VD Visma Ski Classics.

– Det är så bra att vara tillbaka i Visma Ski Classic-familjen som Challenger-event. Årefjällsloppet erbjuder en tävling med fina vyer och med ett spår som tar dig genom Årefjällen. Jag hoppas att se gamla deltagare tillbaka i området och vi välkomnar nya skidåkare till Årefjällsloppet, säger Ola Bergkvist, Event Manager Årefjällsloppet.

Mer information om Årefjällsloppet: www.arefjallsloppet.se

Siste nyheter

Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...
Rehns BK kan bli Sveriges starkaste klubb på herrjuniorsidan i vinter.

Rehns BK förstärker med Bergström och Berg

Rehns BK är en uppstickare i skid-Sverige som samlar många satsande herrjuniorer. Truls Gisselman är den mest framgångsrika åkaren i klubbens satsning på duktiga juniorer. Nu satsar klubben ytterligar...
Det bjud på toppenförhållanden i Torsby skidtunnel nu. FOTO: Torsby Skidtunnel & Sportcenter.

Fina förhållanden i skidtunneln i Torsby

Vill man få några riktigt fina skidturer nu mitt i sommaren så är det ett bra läge att åka till Torsby skidtunnel. – Vi har stenhårda fina spår nu och har fått mycket fina omdömen, bland annat från l...