Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jerry Ahrlin drar snart igång en ny säsong med träningskonceptet Team XC Gold för den som vill utvecklas i träning och teknik. Här är Jerry tillsammans med Zebastian Modin som han är ledsagare åt vid sidan av engagemanget kring XC Gold.
Jerry Ahrlin drar snart igång en ny säsong med träningskonceptet Team XC Gold för den som vill utvecklas i träning och teknik. Här är Jerry tillsammans med Zebastian Modin som han är ledsagare åt vid sidan av engagemanget kring XC Gold.

En ny säsong väntar för Jerry Ahrlins träningskoncept - Team XC Gold

Jerry Ahrlin ser fram emot en ny säsong med sitt träningskoncept Team XC Gold.
– Vi riktar oss till alla som vill utveckla sin skidåkning och träning: tjejer, killar, nybörjare och elit och alla där emellan, säger Jerry.

Upplägget för Team XC Gold 2019-2020 sträcker sig från 15 juni till 1 maj nästa år.

Team XC Gold erbjuder ett upplägg där man bland annat får ta del av liveträning varje vecka via medlemmarnas Facebooksida. Man får ta del av information inom kost, fysiologi, psykologi, teknik, taktik och material samt styrketräning och löpning via ett gäng rutinerade personer inom respektive område.

– Vi kommer lägga än mer resurser på att få in mer bitar kring träningen som bland annat kosten. Vi ska bli ännu vassare. Man kan säga att vara med i Team XC Gold ett år innebär att att man får en gedigen grundutbildning, framhåller Jerry.

Under året så får man som medlem förslag på träningsupplägg veckovis. Största delen av träningen genomförs förstås på hemmaplan men möjligheten att delta på flera läger under året finns. Varje vecka körs också ett styrkepass/Skiergpass live på Facebook.

– Det är lättare att köra tillsammans även om det sker via nätet, menar Jerry.

Priset för att vara med på upplägget som sträcker sig från 15 juni 2019 till 1 maj 2020 är 2995 kronor.

– Vi kämpar hårt för att kostnaden ska vara minimal. Jag skulle säga att de flesta som är med ”tjänar” på det, med de priser vi kan erbjuda på skidor och annan utrustning och tillbehör, säger Jerry.

– Fler fabrikanter kommer med till det här året. Bland annat Fischer på skidsidan, fortsätter Jerry.

Vad känner du att deltagarna tycker är det bästa att vara med i Team XC Gold?
– Jag märker att många tycker teamkänslan är viktig. Man delar med sig av tankar och erfarenheter och stärker varandra - det blir som ett elitteam men på en lägre nivå.

Jerry framhåller dock att Team XC Gold är för alla: tjejer, killar, nybörjare och elit och alla där emellan.

– Vi löser det för alla. Konceptet är inte bara för elitmotionärer, fastslår Jerry.

Förutom träningspassen och den information man får online under året så erbjuds träningsläger till starkt rabatterade priser. Under vintern så finns också Team XC Gold på plats på många av Ski Classics-loppen ute i Europa samt på en del svenska långlopp. Då kan XC Gold-deltagarna få hjälp med vallning och goda tips inför loppen.

Vid sidan av Jerry Ahrlin så ingår följande erfarna och välkända namn i ledarstaben: Laila Kveli, Oskar Kardin, Jean Mark Chabloz, Magnus Nylander, Kjell Enhager, Lars Tallbom, Espen Kveli och Andreas Hubbe Lund.

Upplägget för Team XC Gold 2019-2020 startar 15 juni. Anmälan gör man här: xcgold.se

Vid sidan av sitt engagemang kring Team XC Gold så upptas en stor del av tiden för Jerry idag av vara ledsagare för paraskidåkaren Zebastian Modin.

– Det handlar om drygt 50 procent. Förutom att åka med Zebastian på världscuptävlingarna så är det all träning på hemmaplan, berättar Jerry.

Jerry är mäkta imponerat av Zebastians framfart i skidspåret och inte minst hans enorma ambition.

– Jag har ju tränat med några riktigt duktiga skidåkare genom åren och vad gäller ambition och seriositet ligger Zebbe helt i topp i den kategorin.

I vintras imponerades Jerry av hur enormt fort det går i spåret för Modin.

– Jag tror inte folk förstår hur snabbt Zebastian åker. Det gäller för mig att vara helt på när jag ska vara ledsagare, avslutar Jerry.

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...