Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Seppas blir assisterade förbundskapten för rullskidlandslaget. FOTO: Johan Ericson.
Hanna Seppas blir assisterade förbundskapten för rullskidlandslaget. FOTO: Johan Ericson.

Rullskidslandslaget rustat för sommaren

Svenska rullskidslandslaget går en spännande sommar till mötes, VM i Lettland, nytt tävlingsprogram i världscupen, nya sponsorer och ny ledarstab.

Säsongen har förvisso mjukstartat med ett VM- och VC-test i Dala-Järna i maj och 1-2 juli drar den nationella säsongen igång på allvar med SM i Malmö. Direkt efter SM så startar den internationella säsongen med världscupen i Beijing, Kina.

Kina som storsatsar på skidsport inför OS 2022 kommer bjuda på spektakulära tävlingar framför ”Fågelboet” i den olympiska parken. Övriga världscupstop i sommar är Ryssland och Italien. Även VM i Madona, Lettland, räknas till världscupen.

VM är den naturliga höjdpunkten på säsongen, efter succé-VM på hemmaplan i Sollefteå 2017 så har laget mycket att leva upp till, 2017 blev det hela 21 blågula medaljer!

På sponsringssidan så fortsätter den fina utvecklingen som pågått under flera år. Craft, Bliz, Elpex, Folksam och Swerob fortsätter sina samarbeten denna sommar. Thermia har skrivit ett nytt avtal för ytterligare ett år och IPUR har skrivit ett nytt tvåårsavtal.

Två nya sponsorer tillkommer inför sommaren. BAUHAUS och Vattenfall utökar sina arrangemang inom Svenska Skidförbundet och blir nu officiella partners till rullskidslandslaget.

– Vi har länge varit engagerade inom svensk skidsport genom vår sponsring av Svenska Skidförbundet. Då längdåkning har en naturlig tävlingsverksamhet året om genom rullskidsåkningen så känns det väldigt givande att engagera oss och vara med på rullskidslandslagets dräkt och profilera oss under hela året, säger Åsa Rolke, sponsoransvarig Vattenfall Sverige.

– För BAUHAUS har det varit mycket givande att vara med och utveckla svensk skidsport genom vår satsning Team BAUHAUS. Då många av åkarna i Team BAUHAUS också tävlar i rullskidslandslaget så blir vårt samarbete med rullskidslandslaget ytterligare en del i att utveckla svensk skidsport, säger Johan Saxne, Marknadsdirektör, BAUHAUS.

Inom rullskidslandslagets ledarstab blir det också ett par nyheter inför sommaren. Johan Ericson fortsätter som förbundskapten och får denna sommar stöttning av Mikael Johansson som kommer vara med ute på de flesta tävlingarna som serviceman till åkarna.

Platsen som assisterande förbundskapten har varit vakant de senaste säsongerna men till i sommar kommer Hanna Seppas, tidigare mångårig medlem i rullskidslandslaget, att ta den rollen.
Både Hanna och Mikael har stora erfarenheter från att vara med i rullskidsmiljön och kommer att bli ett starkt ledarteam ihop med Johan Ericson.

– Det känns väldigt roligt och hedrande att få chansen att ge tillbaka till sporten som ledare. Min största uppgift i sommar kommer vara att koordinera ”allt runt omkring” som exempelvis kläder och kommunikation, jag är taggad, säger Hanna Seppas.

– Det känns väldigt bra att vi återigen är ett fullt team i ledarstaben kring rullskidslandslaget, jag har haft god stöttning från SSFs kansli under de år jag varit ensam med laget men det blir givetvis en ordentlig avlastning när nu Hanna och Mikael kommer att vara med, säger förbundskapten Johan Ericson.

 

Siste nyheter

Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...
Jörgen Brink vill inspirera till sommarträning genom att bjuda in till virtuella Brink Tour på SkiErg.

Jörgen bjuder in till virtuella Brink Tour

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Jörgen Brink vill ge alla tävlingssugna en fin utmaning under sommar och höst. Han bjuder in till en virtuell tour på SkiErg under namnet Brink Tour. – Jag hoppa att det ...